Los bericht bekijken
  #5  
Oud 7 november 2006, 15:32
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hansz
PC (maxi tower) staat ingebouwd op zolder achter mijn bureau ... Modem staat in de meterkast op de begane grond... Misschien eerst maar eens een lange kabel knijpen waarmee ik van beneden bij mijn PC kom, voor ik die Maxi tower op mijn rug neem ...
Je kunt in ieder geval eens proberen om met de bestaande kabels (dus zonder de router-functie) te testen met je PC. Als de kabel naar je pc lang genoeg is kun je die in je modem steken. Als dat niet het geval is kun je altijd de kabel die nu in de WAN poort van je router zit (die komt dus van de modem) in een van de LAN poorten steken. Je gebruikt dan alleen het "switch" deel van je router als een doorverbinder. Of je kunt de kabel die van je modem komt doorverbinden met de kabel naar je PC met een koppelstukje. Bij de bouwmarkten hebben ze ISDN koppelstukjes of splitters waar je beide UTP pluggen in kunt steken die dan met elkaar verbonden worden.

(Wel je modem even uit/aanzetten zodat hij reset als je direct met de PC op je modem gaat zitten en na opnieuw aansluiten van je router ook weer)