Los bericht bekijken
  #4  
Oud 24 oktober 2006, 13:03
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.462
Standaard Re: MX

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xj6000
Om toch even te verifieren of het MX verhaal goed is aangevraagd.
http://www.dnsstuff.com/tools/mail.c...m-lindstrom.nl
mijn mail komt dus niet op mijn node/ip uit.
Nee, dat had ik al gezien. Als wel je eigen ip-adres erbij zou staan had je juist wel een probleem omdat bij Multikabel (net als bij de meeste andere ISP's) poort-25 niet doorgegeven wordt naar de klanten. Dit om open-relay-mailservers tegen te gaan. (zal ik verder niet op ingaan, daar is al veel over geschreven).

Multikabel heeft een soort 'relay-service' draaien waarbij je toch je eigen mailserver kunt gebruiken, de mail wordt dus eerst bij hen afgeleverd en (als je op de service-site zelf de configuratie voor je domein hebt ingesteld) wordt het dus door hun mailserver naar jouw mailserver op poort-25 doorgestuurd met SMTP. Maar dat moet je dus wel zelf instellen via de service-site. (https://service.multikabel.nl)

Voor die mail-relay service wordt geen officiële support gegeven, de standaard helpdesk zal je daar dus niet mee (kunnen) helpen, maar het is vrij simpel en als je het eenmaal hebt draaien heb je er verder geen omkijken meer naar.

Als je daarmee tegen problemen aanloopt kun je het hier melden, dan kan ik die vraag direct bij de juiste persoon bij Multikabel neerleggen die over de "eigen-mailserver" gaat. Via de helpdesk gaat je dat vermoedelijk niet lukken of krijg je een antwoord wat je niet zoekt.

"Eigen-domein" wat je zo te zien via Multikabel hebt aangevraagd staat hier trouwens los van. Dat domein had je via iedere domain-registerer aan kunnen vragen, zo lang je MX record maar goed staat. Voordeel van eigen-domein is dat je wel een mailbox op de multikabel server krijgt dacht ik.

Je zou dus ook voor de optie kunnen gaan om je mail in je mailbox bij multikabel te laten bezorgen en deze door je eigen server op te laten halen, maar dat is een heel andere discussie. Voordeel is dan wel dat je mail bezorgd blijft worden als je eigen server uit staat.