Los bericht bekijken
  #2  
Oud 21 oktober 2006, 22:04
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard Re: Sony KDL-32V2000 - Ingebouwde Digitale Tuner + Multikabe

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mic
Ik heb sinds kort een Sony 32V2000 die me enorm bevalt. Dit scherm heeft daarnaast een ingebouwde digitale tuner.
De ge´ntegreerde digitale tuner in deze Sony TV is een zogenaamde DVB-T tuner die alleen geschikt is voor de ontvangst van digitale televisie via de ether. In Nederland is Digitenne van KPN de enige aanbieder die digitale TV via de ether (DVB-T) aanbiedt. Voor digitale TV via de kabel is een ge´ntegreerde DVB-C tuner noodzakelijk. Met andere woorden: Je Sony TV is helaas niet geschikt voor directe ontvangst van digitale TV via de kabel. Daarvoor zal je dus een losse kabel ontvanger moeten aanschaffen. Zie ook het volgende bericht voor meer informatie over de verschillende digitale TV vormen.

Citaat:
Echter de smartkard die ik heb gehad bij het starterspakket is een soortvan dunne pinpas en de opening bij mijn televisie is 10x dikker en dit past dus voor geen meter.
Datgene waar jij de smartcard in probeert te plaatsen wordt een zogenaamd Common Interface (CI) slot genoemd waarin normaal een module geplaatst moet worden die jouw TV geschikt maakt voor de gekozen codering van de aanbieder van digitale TV via de ether (DVB-T). Zo'n module wordt een Conditional Access Module (CAM) genoemd. In geval van Digitenne van KPN moet dit een Conax CAM zijn. In die CAM wordt vervolgens de smartcard van Digitenne van KPN geschoven.

Citaat:
Betekend dit dat ik alsnog nu 100euro moet neerleggen om digitale tv te kunnen kijken?
Ja, er zit helaas niets anders op.