Discussie: Terugbetaling borg
Los bericht bekijken
  #28  
Oud 13 oktober 2006, 19:45
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman
Toch blijft het maar vreemd , dat gedoe met de borg.

Ikzelf heb nu diverse keren een aanbod gehad om de borg tegen goederen/diensten in te ruilen terwijl een kennis (die al veel langer trouw lid is) nog nooit iets vernomen heeft? 8O
Dat kan 2 redenen hebben:

- Niet iedereen heeft borg betaald, ook niet in het begin voor 1999. Er zijn ook periodes geweest waarbij geen borg berekend is, ondanks dat het op een aanvraagkaart wel stond. Het is dus helemaal afhankelijk van je preciese aansluit-datum. Aan het afgeschreven bedrag kun je het in ieder geval zelf wel zien. Dat staat in je gegevens en wordt normaal gesproken binnen 6 tot 8 weken na een nieuw contract met telefonie of als je het abbo opzegt afgehandeld. Deze termijn is te lang en de MGV heeft erop aangedrongen dit te verkorten. Dat gaat ook gebeuren op korte termijn waardoor die onduidelijke situatie zal verbeteren.

- De klanten worden in groepen benaderd om hun borg in te wisselen. Die groepen zijn afhankelijk van de hoeveelheid borg (er zijn verschillende bedragen) en van o.a. je type modem. De gebruikers met oudere modem types worden ook apart benaderd bijvoorbeeld omdat daar ook een bepaald borgbedrag aan hing.

Vermoedelijk valt jouw kennis dus in één van beide mogelijkheden en krijgt dus later of geen aanbod.