Discussie: Terugbetaling borg
Los bericht bekijken
  #15  
Oud 12 oktober 2006, 19:16
wvdleek's schermafbeelding
wvdleek wvdleek is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2006
Locatie: Hoorn / Multikabel
Berichten: 16
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Leonardo
Ongelofelijk! Men weet toch wanneer je abonnee geworden bent en dat in die tijd borg verplicht was!
Multikabel heeft imho eerder aangegeven dat zij alle betaalde borg netjes geadministreerd had.
Het is inderdaad ongelofelijk.
Een aantal brieven van Multiweb heb ik nog wel.
In september 1998 werd er geadverteerd dat Hoorn geschikt zou worden gemaakt voor kabelinternet en heb ik informatie opgevraagd, die ik met hun schrijven van 6 augustus 1998 heb ontvangen. Dat was o.a. die antwoordkaart waarop op de helft die ik nog heb vermeld staat dat de borg NLG 250,-- en de installtiekosten NLG 100,-- bedroegen.
Aangezien de verhuizing naar mijn huidig adres in de pen zat, hebben we gewacht en met hun schrijven van 26 februari 1999 bevestigden zij mijn aanvraag voor kabelinternet. Het aansluiten had een wachttijd van 4 tot 6 weken nadat de aanvraag bij hen was binnengekomen.
9 maart 1999 schreven zij dat zij op 17 maart 1999 een monteur zouden sturen om de aansluiting te maken.
Met schrijven van 16 maart 1999 ontving ik de toegangscodes.
Het aansluiten zelf was niet zo'n groot probleem. Wandcontactdoos uitbreiden, kabel afmeten en bestekkeren, pc voorzien van een netwerkkaartje. Maar toen begonnen de problemen pas. Geen kontakt. De monteur heeft zich blauw gebeld maar het lukte voor geen meter.
Een paar dagen later is hij nog eens teruggekomen want het bleek dat de wijkkast niet aangepast was. Toen kostte het nog heel wat moeite om verbinding te krijgen. Uiteindelijk lukte dat dan toch.
Toen werd Multiweb overgenomen door Sonera en begonnen echt de grote problemen. Konstant IP-conflicten, waarbij mijn klachten (met hulp van de SGV) uiteindelijk resulteerden in een nieuw modem en restitutie van drie maanden abonnementsgelden. Gelukkig werd Michael Lek het bos ingestuurd en kocht Multikabel zijn voormalige internetpoot weer terug.
In de afgelopen maanden, waarbij de regering steeds maar verbetering van koopkracht beloofde en mijn kosten onevenredig stegen, besloten we dus gebruik te maken van het aanbod om ook digitale telefonie er bij te nemen. Digitale televisie hoeft voor mij niet meer na een rampzalig proefabonnement van een jaar.
Dus, toen dat dus gebeurd was (zelfinstallatie is een fluitje van een cent), dacht ik dat ik mijn borg wel terug zou krijgen.
Blijkt hun administratie dus toch niet in orde te zijn.
Ik wacht even af wat er gebeurd op mijn telefonische en webformulier klacht hierover. Ik heb ze al laten weten dat de Postbank mij helaas niet meer aan een kopie dagafschrift kan helpen.
Ik heb wel een automatische ontvangstbevestiging van het webformulier gekregen, maar nog geen verdere reaktie.
Ik ben eigenlijk vergeten te vragen of ze konden zien wanneer ik internetabonnee was geworden.
TV is geloof ik vanaf 1979 of 1980 toe alle centrale antennesystemen het veld moesten ruimen.

Groeten,

Willem van der Leek