Los bericht bekijken
  #14  
Oud 6 oktober 2006, 23:10
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dennisroos
We hebben het volgende getest:

Er kwam weer een foutmelding;
We hebben de stroom van het kabelmodem gehaald;
We hebben de stekker er na zo'n 20 seconden weer ingedaan;
Er kwam weer verbinding;
We konden weer internetten en e-mailen, dus zonder de PC opnieuw op te starten! (herstellen dus nieuw IP adres aanvragen lukte overigens wederom niet maar dat is waarschijnlijk omdat je alweer de LAN-verbinding tot stand hebt gebracht)

Waar zou het probleem volgens jou dan in kunnen zitten?
Kijk eerst eens of het misschien nu wel goed gaat na de reset van het modem.

Het kunnen verschillende dingen zijn, het modem kan het probleem zijn, maar ook bijvoorbeeld je netwerkkaart. Als bijvoorbeeld het MAC-adres van de netwerk-kaart zou veranderen (normaal kan dat niet) door een fout, dan accepteert het kabelmodem de PC niet meer tot hij gereset wordt. Je kunt het MAC adres eventueel controleren op een status pagina van het modem, maar dan moet je even doorgeven welk modem het is.

Wanneer het een Motorola Surfboard is kun je naar deze link surfen:
http://192.168.100.1/address.html

Daar zie je dan wat getallen en letters staan, maar je moet dan kijken wat er bij "Known CPE MAC Address" staat, dan op de onderste regel, daar staat achter "Learned". Het MAC address is bijvoorbeeld 00:15:FA:EA:51:48 en dat hoort altijd hetzelfde te zijn (in jullie geval staat dat dus iets anders) Dus na elke reset van het kabelmodem als je weer problemen hebt zou je steeds hetzelfde moeten zien staan daar.

Om vast te stellen of het probleem in je modem zit of in je pc of kabel lijkt het me het handigste om toch de PC even bij iemand anders te testen en omgekeerd een andere pc of laptop op het 'verdachte' modem aan te sluiten.

Maar nogmaals, even afwachten of je probleem al niet is verdwenen na het resetten van het modem (of hadden jullie dat al vaker gedaan in het verleden?)