Los bericht bekijken
  #11  
Oud 6 oktober 2006, 11:15
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dennisroos
- Er zit geen router tussen de PC en het kabel modem

- Er wordt gebruikt gemaakt van de standaard Windows firewall. Deze hebben we volgens mij al eens uitgezet, maar de foutmeldingen bleven.

Een virus/trojan besmetting lijkt mij sterk, omdat vorige week de pc geformatteerd is en alle software opnieuw is geïnstalleerd. Bovendien is de PC van de week nog met de MacAfee virusscanner helemaal doorgelicht: geen virus/trojan gevonden.

Kan Multikabel eenvoudig onderzoeken of er iets mis is met het kabelmodem?

Als we zijn PC bij mij thuis aansluiten, moet ik dan testen met mijn Multikabel gegevens (dus mijn instellingen op zijn PC zetten) of zijn gegevens blijven gebruiken via mijn kabelmodem?
Ik zou in ieder geval de firewall aan laten staan, anders is de kans groot dat je binnen een korte tijd gehacked bent.

Als je kabelmodem helemaal niet meer werkt kan men op afstand wel zien wat er aan de hand is, maar in dit geval denk ik is dat niet te zien, en is het zelf even resetten (uit/aan zetten) een snellere diagnose of het daaraan ligt.

Controleer als je verbinding eruit ligt even of alle lampjes op het modem normaal branden (dus zoals hij in een werkende toestand eruit ziet) en zet hem daarna even uit en weer aan. Probeer als het modem weer helemaal is opgestart even of je "herstellen" kunt kiezen, of misschien werkt het internet voordat je dat doet al weer. Maakt dat allemaal niet uit en moet je echt de PC resetten voordat hij weer wat doet, dan kun je de PC bij jou thuis eens aansluiten.

Als je dat doet hoef je verder aan de instellingen van de computer niets te wijzigen, het enige wat je moet doen is jouw kabelmodem even uit en weer aanzetten omdat een modem maar met 1 computer tegelijk wil praten. Als je een andere computer aansluit dan weigert hij die te accepteren. Als je het modem uit/aan zet is hij weer blanco en kun je de PC van je vader opstarten.

Als je je eigen PC weer aansluit moet je dus ook weer even je modem uit/aan zetten !!