Los bericht bekijken
  #9  
Oud 6 oktober 2006, 10:17
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.462
Standaard

Als "herstellen" niet lukt is er in ieder geval een probleem met je netwerkverbinding, bijvoorbeeld de netwerk-kaart, de kabel of misschien zelfs met het kabelmodem. Normaal zou je dan een nieuwe lease krijgen (je ip-adres wordt dan vernieuwd)

Vraag:
- Zit er een router tussen de PC en het kabel modem ?
- Wordt er een firewall gebruikt (software in de PC) ?

Als de verbinding dus is weggevallen, en je laat de pc gewoon aanstaan, haal de spanning dan eens uit het kabelmodem zodat alle lampjes uit zijn (dus niet het standby-knopje op het modem mocht dat erop zitten) en zet het modem daarna weer eens aan. Als het modem dan is opgestart, heb je dan wel verbinding of maakt het niets uit ??

Als dat niets uit maakt, is het dan mogelijk om eens met een andere computer te testen of die hetzelfde probleem heeft ? Of de computer eens mee te nemen naar een ander en kijken of het probleem mee gaat ?
Op die manier kun je vaststellen of het in de PC zit of in de kabels/router/modem combinatie. En je weet dan het snelste waar het probleem verder gezocht moet worden. Je hebt nu veel mogelijkheden waarvan er al een aantal getest zijn.

Als het probleem in de PC zit kan het nog van alles zijn, van een defecte netwerkkaart die stopt als hij te warm wordt bijvoorbeeld, tot aan instellingen in een firewall of virus/trojan besmetting etc.etc.