Los bericht bekijken
  #4  
Oud 4 oktober 2006, 22:26
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

hmm, lijkt me een probleem van de netwerkkaart instelling dan.

Of een andere optie: hij gebruikt toch niet een USB verbinding met zijn kabelmodem ?? Er zijn modems waarbij dat zou kunnen, maar ik ga er nu even van uit dat het via een netwerk-kabel gaat.

Je moet eens kijken of je kunt zien wat er met de netwerk-kaart gebeurt als het na een half-uur niet meer werkt.

Als je een netwerk-icoontje in je systeem-tray rechtsonder het scherm hebt kun je daar eens rechts op klikken en "status" aanklikken. En dan eens kijken of hij nog werkt. Mocht hij uitgeschakeld zijn kun je daar op 'herstellen' klikken.

Mocht je dat netwerk-icoontje niet hebben, dan moet je even naar het configuratie-scherm en dan netwerk gaan (klik op START, daarna op Configuratiescherm, daarna op Netwerkverbindingen).
Daar kun je ook je netwerkkaart zien staan, klik-rechts hierop en dan weer status.

De energie-instellingen van de netwerk-kaart heeft niet veel te maken met de standby settings denk ik. Je kunt die energie-settings ook vinden bij die netwerk-status die ik hierboven beschreef, als je dat status-venster voor je neus hebt moet je op "eigenschappen" linksklikken, je krijgt dan een nieuw venster. Bovenin dit venster zie je het type netwerkkaart staan, met daarachter een knop "Configureren". Als je daar op klikt zie je een aantal tab-bladen. De meest rechtse is 'energiebeheer' en daar kun je aanvinken of de netwerkkaart mag worden uitgeschakeld om energie te besparen.

Misschien is dit helemaal niet de oorzaak, maar het zou best kunnen. Dus controleer dat eerst even. Mocht het toch een USB verbinding zijn, die kan ook uitgeschakeld worden om energie te besparen....

Of gebruikt hij een draadloze router of zo, want daar kan het ook optreden, maar da's een heel ander verhaal.