Los bericht bekijken
  #7  
Oud 18 augustus 2006, 18:58
kleptax's schermafbeelding
kleptax kleptax is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 augustus 2006
Berichten: 3
Standaard ik begrijp het niet

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomas
Het is inderdaad mogelijk, sommige DECT stations zijn niet beveiligd. En kan je iedere GAP telefoon gewoon aanmelden.. Zelfs met de CT4 techniek is het nog makkelijker.

Wat ik zou doen:

Laat meteen 0900 nummers blokkeren! Koop een goedkoop DECT toestel van bijvoorbeeld LIDL, kijk dit dan een maand of wat aan. De blokeer die 0900 nummers dan, en kijk verder.. Krijg je dan weer rekeningen dan weet je dat er wat meer aan de hand is..

Een station heeft een range van max 100 meter, ga eens na of alle 0900 nummer iets gemeenschappelijks hebben.. Misschien kan je achterhalen wie je telefoonlijn heeft gebruikt, dan kan je de schade altijd verhalen.. Wat Joep zegt is een goede tip, bel dan je eigen 06 nummer en kijk naar de nummerID..

Zoals bijvoorbeeld bij ons, alle telefoon lijnen (KPN) van de buren lopen bij ons in de meterkast.. Als je 2 bereklemmetjes op de draadjes zet kan je ook gewoon gesprekken voeten, en afluisteren... Het is dus mogelijk dat er misschien ergens is geknoeit met jullie telefoon..
Bedoel je het basisstation uitschakelen en dan met mijn mobiel naar het eigen telefoonummer bellen ? De 0900 nummers hebben drie verschillende eigenaren, dus weinig meer gemeenschappelijk dan dat het afspraaklijnen zijn.