Los bericht bekijken
  #51  
Oud 14 augustus 2006, 23:11
Leonardo's schermafbeelding
Leonardo Leonardo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2002
Locatie: Den Helder, 1781 - Centrum. (ex-Multiweb.)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - ARRIS Touchetone TM702 eurodocsis3
DTV: Humax IHDR-5050C
Berichten: 380
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Paul
Citaat:
NB2: Tevens bleek dat er twee methoden zijn om het modem te resetten. Een 'kleine' bij uitschakelen van de spanning en een 'algehele' dmv. een reset op het modem zelf. Dmv. een paperclip in een gaatje aan de achterkant te steken en zo een knopje inwendig te bedienen. (modem afhankelijk)
Deze optie is geen normale reset, maar een factory reset, dat kleine knopje daarvoor 10 sec ingedrukt houden, anders volledig nutteloos. Ook is het zo dat bij deze vorm van resetten het modem er rustig 15 minuten over KAN doen voordat hij online komt. Deze vorm van resetten is echter storingsgevoeliger, en daarom niet handig zomaar uit te voeren...
Bedankt voor je reactie. Men vertelde dat dan 'alles' gereset werd, dit zal dan de populaire term zijn voor factory reset. De helpdesk vertelde er niet bij dat je dat 10 seconde moest ingedrukt houden. Wel kon men zien dat ik het knopje had 'geraakt'.
Het kwam er op neer dat een resest voor internet voldeed met het spanningsloos maken van het modem maar voor telefonie moest men het 'modemknopje' gebruiken. Tja en dat doe je dan als leek uiteraard.
NB: Het modem was vrijwel direct weer on-line. (door het tekort ingedrukt houden?)
__________________
Groet, Leonardo.
MGVnr: 173
Navigare necesse est.
www.vantijn.net