Los bericht bekijken
  #48  
Oud 14 augustus 2006, 13:57
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Maar weer eens een update van ervaringen met de kwaliteit en reactietijd van een service vraag:

Deze keer een verhuizing met problemen bij een familielid:

De verhuiziging stond gepland op 11 augustus en er was schriftelijk bericht gekomen dat Multikabel hier klaar voor was, alles was ingesteld en klaargezet, modem moest op het nieuwe adres aangesloten worden en hierna opnieuw aangemeld met de activatie-code.

Het leek dus geen problemen op te gaan leveren. Het liep allemaal wat sneller met verhuizen, dus het modem was op 6 augustus al aangesloten en alvast getest of het wilde werken. Nee, dat lukte niet, ontvangst van het kabel-signaal was prima alleen het 'zenden' bij aanmelden wilde niet lukken, mijn vermoeden is dat de retour (interactieve signaal) nog uitstaat voor deze aansluiting. Maandag 7 augustus dus alvast gebeld of er nog iets omgezet moest worden. Volgens de helpdesk moest de verhuizing inderdaad nog gedaan worden en zou de upstream kant nog dicht staan, maar er werd een notitie gemaakt dat het al gedaan kon worden (dat kan op afstand werd aangezet worden werd gezegd). De hele week de knipperende SEND led aanschouwd en donderdag nog maar eens gebeld of er soms technisch iets niet goed gegaan was, maar kreeg als antwoord van de helpdesk dat ik echt moest wachten tot vrijdag omdat tenslotte die dag opgegeven was als verhuisdatum en dat dan alles zou gaan werken.
Je raadt het natuurlijk al: vrijdag veranderde er helemaal niets en ging de uplink nog steeds niet werken, terwijl de downlinksignalen prima zijn.

De helpdesk wist mij vrijdag te vertellen dat de upstream/interactieve signaal wel degelijk aan stond en wel vanaf 27 juli !!! En dat er dus een technisch probleem zat ergens waarvoor een monteur moet komen. Vroegste mogelijkheid is woensdagmiddag. Op zich is die score niet eens slecht, van vrijdagmiddag naar woensdagmiddag is 5 dagen en 3 werkdagen, maar dit had op maandag 7 augustus al bekend kunnen zijn en dus een week eerder verholpen kunnen zijn als men maandag even goed gekeken had wanneer de verhuizing verwerkt was en dat het interactieve signaal al aangezet was. Onnodige vertraging dus.

Maar Multikabel was niet de enige met problemen, concurrent KPN had de zaakjes ook niet goed voor elkaar, de telefoon wilde ook niet werken. Die storingsdienst was wel wat sneller dan Multikabel trouwens, vrijdagmiddag konden ze geen monteur meer krijgen, maar maandagmorgen voor 9 uur werkte de telefoon in ieder geval weer, en dat was dus eigenlijk een halve-werkdag of 2,5 dag later. Prima reactietijd van KPN dus, Van Multikabel helaas wat minder.