Los bericht bekijken
  #4  
Oud 5 augustus 2006, 21:48
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ppaul
Ik gebruik nu mijn eigen smtp server,maar als je dan de smtp van Multikabel zou gebruiken, dan ben je ook van dit probleem af ? (als dat kan)..

Of is er een andere oplossing ??

En staan staan dan alle ip range`s van Multikabel in die SORBS DNSBL database ??
Het is geen blacklist waar die ip's in staan, maar een aanwijzing dat het een ip uit een range is die voor 'particuliere gebruikers van een ISP' bedoeld is. Daar is niets mis mee, en er is dus ook geen mogelijkheid om uit gehaald te worden. Dat is dus niet alleen Multikabel, maar geldt voor alle ISP's. Ook 'vaste' ip's kunnen daar in staan.

Af en toe zie je wel eens mailservers die fout geconfigureerd zijn en helemaal geen mail accepteren van een afzender uit deze ranges. Dat is dus fout !! Het blokkeren van direct-verzonden mail is normaal gesproken echter geen probleem omdat je dat normaal via je eigen-provider smtp-server doet.

Wat er gebeurt, is dat jij met jouw SMTP server direct mail probeert af te leveren bij andere SMTP servers. Veel SMTP servers accepteren geen mail afkomstig van ip-ranges van 'gebruikers' van een ISP, omdat er heel veel spam afkomstig van door virus/trojan geinfecteerde computers op die manier binnenkomt.

Wat je inderdaad moet doen is jouw SMTP server voor uitgaande mail via smtp.quicknet.nl laten lopen, dan heb je die problemen niet. (via bijvoorbeeld 'relayhost' setting in postfix mocht je die gebruiken)

Dit is dus niet een typisch Multikabel probleem.