Discussie: Cisco 871W
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 31 juli 2006, 21:40
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard Re: Cisco 871W

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Switch
Nu heb ik op mijn werk een Quicknet ADSL lijn liggen voor test doeleinden, als ik de router daar op aansluit bridged de copperjet keurig de DHCP door naar de router en kan ik wel inetrnetten!! Zonder ook maar iets aan de router aan te passen.. :'(

Zijn er bepaalde poorten of protocollen die bij kabel anders zijn en die open moeten staan voor een goede werking??

Alvast bedankt voor jullie hulp
hmmm.... vreemd dat hij het op ADSL dan zo doet. Werkt je copperjet dan als router of zo ? Of krijgt die Cisco-871 dan een ip van quicknet-adsl of van je copperjet ?? (omdat je bij ADSL meestal een ander protocol gebruikt PPTP of zoiets om in te loggen en dat heb je bij kabel niet.)

Affijn verder niet zo interessant, want het gaat om je kabelaansluiting. Die werkt heel simpel, je router moet je op dynamic-ip of automatisch ip verkrijgen (of hoe dat in die Cisco genoemd wordt) zetten. Ik kan helaas geen user-manual vinden op internet dus je moet het even zelf uitzoeken. Maar ik heb het idee dat dat wel goed gaat, anders kon je de gateway niet pingen.

Heb je een web-interface in die router en kun je daar zien of je een ip gekregen hebt en of je DNS servers toegewezen zijn ?? Ik denk dat het met je DNS servers mis gaat, die moet je router dus weten en krijgt ze door als hij een ip-adres krijgt toegewezen, misschien moet je dat ook op automatisch zetten ???

Vervolgens heb je de computers die je via de router laat werken. Meestal is het het allersimpelste door de router ip-adressen te laten uitdelen op je lokale netwerk, want dan wijst hij als het goed is ook de juiste DNS server toe aan je computers. Vaak werkt een router ook als DNS-caching server en krijgen je computers dus een lokaal-ip adres met als dns server hetzelfde als de lokale gateway, dus het lokale adres van je router.

Mocht je met vaste ip-adressen werken op je lokale netwerk, dan moet je wel de juiste DNS server invullen, meestal dus het lokale ip-adres van je router, dat nummer staat ook als gateway ingevuld.

Mocht het nog niet willen werken, geef dan even de output van het commando: ipconfig /all (uitvoeren in een dos-box) van een van je computers. En laat even weten of je een soort status pagina hebt in je router en wat je daar hebt staan bij DNS servers en zo.

Je hoef dus in de router niets speciaals in te stellen voor portforwarding of zoiets, als je de WAN kant van je router op auto-ip of dynamic-ip zet zou alles vanzelf goed moeten gaan.