Los bericht bekijken
  #4  
Oud 16 juli 2006, 16:08
Leonardo's schermafbeelding
Leonardo Leonardo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2002
Locatie: Den Helder, 1781 - Centrum. (ex-Multiweb.)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - ARRIS Touchetone TM702 eurodocsis3
DTV: Humax IHDR-5050C
Berichten: 380
Standaard

Toch nog gevonden.


©Helderse Courant, 14-07-2006.

Ouderenbond: Afschaffing basispakket Mutikabel dupeert minima.

Goedkope kabeltelevisie uit beeld.

Jarenlang krgen honderden Nieuwediepers dezelfde radio- en televisieprogramma's vijf euro goedkoper dan andere abonnees. Maar Multikabel gaat daar nu een eind aan maken.

Tot groot ongenoegen van de protestants-christelijke ouderenbond PCCB Den Helder/Julianadorp. Die heeft al aan de bel getrokken bij de directie van het kabelbedrijf. Want volgens Han Ellermeijer betekent de prijsverhoging van 50 % een gevoelige aanslag op de portemonnee van mensen met een AOW'tje of bijstand.

"Het basispakket waarvoor zij tot dusver tien euro in de maand betaaklden, wordt afgeschaft. In plaats daarvan krijgen zij het standaardpakket voor vijftien euro.
Nou lijkt vijf euro niet veel, maar als je achthonderd euro in de maand krijgt en daar moet dan nog je huur vanaf, hakt zo'n abonnement er stevig in".

Het basispakket was goedkoper dan het standaardpakket, omdat er minder zenders werden aangeboden. Alleen Nederland 1, 2 en 3 en buitenlandse publieke zenders waren verkrijgbaar.

Op papier althans. Want technisch blijkt het volgens Ellermeijer lastig om dat pakket te kortwieken.

"Dat moet met filters gebeuren en die werken niet goed. In de praktijk krijgen de mensen met een basispakket nu al dezelfde zenders al zij die het standaardpakket hebben"

Multikabel heeft daarom het bassispakket geruisloos uit het aanbod laten verdwijnen. Per 01 oktober gebeurdt dat officieeel.

"Je kunt al geen abonnement meer op het basispakket nemen en moet meteen naar het standaardpakket. Dat kost in Den Helder 15,45 euro"
Daarmee worden minima op flinke kosten gejaagd.

"Voor veel mensen en dan vooral alleenstaande ouderen met slechts een AOW-uitkering is zestig euro per jaar éxtra een heleboel geld."
Zomarr het abonnement opzeggen is geen reëel alternatief, omdat radio en televisie juist voor deze doelgroep een onmisbare voorzienig zijn.
"En naar de concurent kunnen ze niet, want er is geen concurent. Het enige wat ze kunnen doen is weer een antenne op het balkon zetten of een kabel bij de buren laten afsplitsen."

Volgens woordvoerder Ramses de Vries van Multikabel is het basispakket een erfenis uit het verleden die niet meer overeind gehouden kan worden.
"Er is geen vraag naar. Slechts een kleine groep mensen (2100 van de 315.000 abonnees van Mutikabel, red.) heeft het basispakket. Het kost ons gewoon te veel, om alleen de publieke zenders er uit te filteren. Die filters zijn inmiddels ook al weggehaald. Straks heeft iedereen hetzelfde standaardpakket."
__________________
Groet, Leonardo.
MGVnr: 173
Navigare necesse est.
www.vantijn.net