Los bericht bekijken
  #2  
Oud 2 juli 2006, 10:13
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard Re: Spaminhilator instellen

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vissertw
Hallo,

Ik wilde wat aan paal en perk aan de hoeveelheid spam aanbrengen en heb Spaminhilator gevonden en geinstalleerd.
Nu zegt dat programma dat de poorten ook door een ander programma in gebruik zijn en dat ik de instellingen in mijn e-mail programma moet wijzigen.
Als dat zo is, wat voor poortnummers moet ik dan invoeren?
Het programma had ook mijn instellingen veranderd en ik kon pas weer mail ophalen toen ik de oude instellingen weer had ingevoerd.
Ik heb het MK spamfilter al ingesteld, maar ik blijf SPAM! ontvangen en op deze manier werkt Spaminhilator ook niet.
Wie weet raad?

Bedankt,

Ton Visser
Het spamfilter van Multikabel werkt over het algemeen beter dan losse spamfilters en wordt ook continue geupdate voor nieuwe spamsoorten. Er komt maar heel weinig doorheen.

Het gebruik van losse spamfilters op je eigen computer die ook nog mail-poorten willen overnemen kan resulteren in het helemaal niet meer willen werken van je email als je niet precies weet wat er in de instellingen van je mailclient gebeurt.

Je schrijft dat je nog steeds berichten met "SPAM!" binnenkrijgt. Ik neem aan dat je dan bedoeld dat je het woord "SPAM!" in het onderwerp van de mail ziet staan ? Als dat zo is dan is dit mailtje wel degelijk 'gevangen' door het spamfilter van Multikabel en gemarkeerd als spam-mail.

Standaard staat het spamfilter zo ingesteld dat de spammail nog wel in je mailbox blijft staan zodat je zelf kunt beslissen of je de mail wilt weggooien. Dit om te voorkomen dat mail die per ongeluk als spam aangemerkt is wordt gewist.

Je zou nu bijvoorbeeld in je email-programma (outlook-express / outlook of een andere) een filter kunnen instellen wat mailtjes waar 'SPAM!' in het onderwerp staan automatisch gewist worden, of naar een spam-map verplaats worden. Datzelfde geldt voor de "SPAM?" markeringsmailtjes.

Er zijn 2 gradaties in spam-detectie bij Multikabel: Spam! en Spam?.
De uitroepreken-versie heeft de meeste kenmerken voor spam en de vraagteken-versie de minste.

Maar het 'weggooien' van spam-mailtjes hoef je niet persé zelf te doen in je mail-programma, je kunt ook op de service-site instellen dat SPAM! en/of SPAM? mailtjes al op de mailserver worden weggegooid. Je ziet ze dan helemaal niet meer in je mailbox. Maar je loopt natuurlijk wel een klein risico dat je een mailtje van iemand wat je wel wilt zien nooit bij je aankomt.

Om te beginnen kun je de 'SPAM!' mailtjes op de server al laten wissen, die zijn zodanig "erg" in de puntentelling dat je die gerust kunt laten wissen op de server.

Daarna moet je de "SPAM?" mailtjes die je de laatste tijd gekregen hebt eens bekijken. Zit daar nooit echte mail tussen zou je die ook kunnen laten wissen op de server. Wil je wat zekerder zijn en ze toch handmatig wissen, dan kun je die laten afleveren en in je email-programma instellen dat ze naar een aparte map verplaats worden als ze binnenkomen.
Daar kun je ze dan eventueel met de hand verwijderen of verplaatsen naar de normale mail-mappen als het toch een "echt" mailtje voor je is.

Persoonlijk zou ik zeggen: Spaminhalator verwijderen, vooral als dat programma poorten wil overnemen van je computer. Als je niet precies weet hoe je dat moet instellen loop je de kans dat later je email helemaal niet meer wilt werken.

(PS: voor het geval je het wilt gaan proberen in te stellen, ik zie dat de service-site vanmorgen (2/7) niet werkt )