Los bericht bekijken
  #42  
Oud 12 juni 2006, 22:23
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mithrandir
Echt uitval noem ik waarbij een MK storingsmonteur nodig is, kan de MGV niet om deze gegevens vragen ? Dit is vrij makkelijk te bepalen. Datum monteursafspraak min datum eerste melding klant. Dit cijfer is dan licht vertekend omdat mensen soms ook gewoon geen tijd hebben de eerste paar dagen..maar voor het merendeel van de klanten geld toch wel: Zo snel mogelijk.
Daar is ook over gesproken op het laatste overleg van vorige maand. Een uitspraak van MK uit het verslag van de vergadering tussen MGV/MK over hoe lang een storing mag duren bij een volledige uitval van een of meerdere diensten:
Citaat:
MK: De normtijd is 1 dag. Een uitgevallen verbinding heeft de hoogste prioriteit. Er wordt dan geprobeerd binnen 1 dag een afspraak te maken, met een maximum van 3 dagen. Voor dit soort problemen worden er altijd reserveslots in de planning vrijgehouden. De helpdesk zou deze moeten inzetten. Het is niet duidelijk waarom deze in door de MGV gegeven voorbeelden niet ingezet zijn. Dit wordt door MK uitgezocht en gemeld aan de MGV. De MGV zal verder onderzoeken of deze tijdslots werkelijk aangeboden worden aan klanten en rapporteren als dit niet zo is.
Vooral over de uitspraak over de 'reserve-sloten' voor monteurs was men zeer stellig: deze zouden ingezet moeten zijn.
De MGV heeft naar aanleiding van diverse gevallen van het niet-inzetten van deze extra tijdsloten in de weken na het overleg opnieuw vragen gesteld.

Het antwoord wat wij begin juni ontvingen heeft ons tot nu toe niet veel wijzer gemaakt. De stellige bewoordingen tijdens het overleg waarin sprake was dat een volledige uitval in principe dezelfde dag, maar uiterlijk met 3 werkdagen verholpen moet zijn, hebben plaatsgemaakt voor een verklaring dat 90% van alle storingen binnen 1 werkdag is verholpen. Blijkbaar mogen de overige 10% van de storingen dus (veel?) langer duren zonder dat de kwaliteit van service te kort schiet. Dit lijkt op een koerswijziging, in ieder geval in de communicatie naar buiten.

Het signaleren door de MGV dat de oplostijd van een "volledige serviceuitval" de laatste maanden in veel gevallen erg lang is lijkt dus bevestigd te worden. Verder is de "waarde" van deze 10% ons niet duidelijk. Dat zou kunnen betekenen dat het acceptabel is dat 10% van het totale aantal helpdeskcalls per dag best pas over 14 dagen afgehandeld mag zijn, ook als het om klanten met een totale uitval gaat.
Verder lezen we tussen de regels door dat het inzetten van reserveslots alleen gebeurt voor groepsstoringen waarbij bijvoorbeeld een hele wijk een probleem heeft, en dus niet bij individuele klachten zoals eerst wel gemeld was.

De MGV is dus zeker niet gerustgesteld door dit antwoord en wij hebben ruim een week geleden nogmaals gevraagd om een verduidelijking van het standpunt hoe lang een acceptabele storingsduur is volgens MK.

In ieder geval verzoeken we jullie om te blijven melden hoe lang het duurt voordat een monteur op zijn vroegst langs kan komen bij een individuele service-uitval.