Los bericht bekijken
  #40  
Oud 11 juni 2006, 21:46
Leonardo's schermafbeelding
Leonardo Leonardo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2002
Locatie: Den Helder, 1781 - Centrum. (ex-Multiweb.)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - ARRIS Touchetone TM702 eurodocsis3
DTV: Humax IHDR-5050C
Berichten: 380
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Een familielid van mij...'knip'
Ik wordt door mensen die ik heb aangebracht hierop aangesproken. Zeker na mijn geval van totale uitval en de termijn die in eerste instantie werd voorgesteld. Nu ze deze berichten volgen worden ze steeds minder blij dat ze mijn raad hebben opgevolgd.

Bij de één werkte de telefonie niet, al één dag na installatie. (werkend afgeleverd.)

Bij een ander werd eindeloos geporteerd, in eerste instantie door foutieve gegevens bij de KPN mislukte dit keer op keer. Ook naderhand met de juiste gegevens. Tenslotte heeft MK contact opgenomen met de KPN.

Ik weet het; in dit laatste geval lag in eerste aanleg de fout bij de abonnee maar later toen de juist gegevens werden ingevoerd ging het ook mis. OK, schuld van de KPN maar daar heeft de klant geen boodschap aan, die wil gewoon bellen.
Bewuste klant is vele malen verhuist maar had bij de KPN nooit last.
Dat wekt (onterechte) wrevel op richting MK. (psychologische strategie van de KPN.)

Laat MK standaard overduidelijk melden dat men bij zijn huidige telefoonprovider zijn porteer-adres moet opvragen. Let wel, NIET het nota-adres! Dan komt de klant er eerder achter waar de fout ligt! Niet zeggen;"dan zal uw adres bij de KPN wel niet goed zijn." De klant kijkt dan op zijn nota en ziet dat hij het goed aan MK heeft doorgegeven maar dat porteren toch niet lukt.
Dit was een gouden tip van een goede Servicedesk-medewerkster na het zoveelste contact met MK.

Daarbij komt dat kennissen de telefonie niet 100% meer vertrouwen. Er zijn er zelfs enige die speciaal hierdoor een pre-paid gsm-toestel hebben aangeschaft. Dan wordt terugkeer naar de KPN zwaar overwogen ondanks de onkosten.

Vertrouwen in een product, goede voorlichting/begeleiding en een goede after-sale service is een eerste vereiste om een product goed in de markt te zetten!

In mijn kennissenkring en daar buiten gaan veel mensen over naar MK-telefonie maar ik heb nog niemand gesproken die nooit enig probleem heeft ondervonden. Door dit feit willen vele ook (nog) geen digitale televisie omdat ze bang zijn voor bevroren of geblokte beelden. (sneeuwbal-effect)

Als het werk is het een goed product maar heb je problemen dan zit je goed in de nesten.
De sevice-monteurs willen wel want al degene die ik vanaf de 'Multiweb'-periode (1998) in de loop der jaren over de vloer heb gehad liepen de zaak uiterst nauwkeurig na en gingen niet eerder weg dan nadat zij de storing voor de volle 100% hadden verholpen.
__________________
Groet, Leonardo.
MGVnr: 173
Navigare necesse est.
www.vantijn.net