Los bericht bekijken
  #82  
Oud 24 mei 2006, 19:43
janvk's schermafbeelding
janvk janvk is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 mei 2006
Berichten: 5
Standaard

Beste Allemaal

Zijn voor een klant ook bezig met het opzetten van zijn mailserver.

Draait een sbs2003 bak icm met multikabel abo.

Na dit topic gelezen te hebben hadden we zo iets van nou dan stellen we

mx10 op mx.multikabel.nl
mx20 op mailserver hoster

Dit zodat zolang de mailserver van multikabel het nog niet zou doen alles gebounced zou worden en dan bij de mailserver van de hoster terecht zou komen en alles uit de popboxen gehaald kon worden, ofwel minimum risico van down time wat betreft email.

Het leuke is ook (wel begrijpelijk overigens) dat wanneer je je mx record wijzigt je van te voren niet kan controleren of het script dat multikabel op zijn service site aan bied werkt. Heb namelijk nu het idee dat het script niet werkt in ieder geval van ons abonnement omdat het ip adres niet geregistreerd zou staan. dat is de melding die we krijgen, ik zie hier ook een aantal overeenkomstige foutmeldingen staan maar zie alleen dat er geen oplossingen staan ( alleen dat er naar cees gemaild kan worden mijn collega berts heeft dit reeds gedaan cees hopende op een snellere werking via u)

Dus gister de mx geweijzigd en vandaag via het script geprobeer om service site in te stellen maar daar kwam dus de foutmelding dat de er geen ip adres gevonden kan worden bij de gebruiker.

Dus gebeld naar multikabel om via service desk af te handelen dit was rond 9.00 uur heden morgen en indd er werd rond10.30 tergu gebeld met de melding dat de mx records niet goed zouden zijn en dat we daar het probleem konden vinden. Het telefoontje werd aan genomen door een collega en die dacht dat dat wel zo zou zijn.

Maar kijk zelf maar via dnsstuff.com ik kan niet vinden , domein is variolift.com. Je kunt toch alleen maar prioriteit aangeven en adres meer toch niet?? Dus wat kan er fout gaan???

Nou vanaf toen iedere 1,5 gebeld maar werd door geschoven naar 2de lijns support (assurance afdeling) en die zouden terugbellen.

Vervolgens werd er verteld rond 16.00 dat die afdeling ook gewoon tot 9 uut vanavond bereikbaar zou zijn maar, om 17:50 krijg ik de melding dat ze reeds vanaf 17.00 uur naar huis zijn, morgen hemelvaart dus maandag mag ik het nog eens proberen.

Dat zijn dan de punten waar ik me het meest aan stoor vooral het tegen spreken van elkaar maar goed,


Waar ik eigenlijk naar op zoek ben is wat meer info over dit probleem wat veroorzaakt dit, kan ik dit oplossen of alleen multikabel, wie kan me hierbij helpen.

Verder werd er gezegd door een medewerker dat we dan wel een domein via multikabel moesten afnemen maar lees hier in deze thread toch ook verschillende hosting providers.

Alvast bedankt voor tijd en aandacht

Jan