Discussie: delen van internet
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 30 april 2006, 16:51
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard Re: Internet delen met Linux en Sweex router

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erik1961
Hallo,

Ik wil even reageren op het bericht van Ron. Ik heb thuis een Sweex Broadband Router. Deze wil ik gebruiken voor een klein netwerk met twee Linux-machines, Debian en Fedora 4. Ik wil er ook regelmatig mijn laptop aankoppelen (Windows XP) als ik thuis werk ipv op kantoor.

Bij de Sweex-router werd alleen Windows-software geleverd. Ik wil de internet-verbinding via mijn kabel-modem delen met 3 machines (Easy-abonnement). Momenteel functioneert het geheel nog niet zoals het hoort. Ik wil dat het gaat functioneren als een thuisnetwerk en dat ik met elk van de 3 machines tegelijkertijd het internet op kan. Hoe krijg ik dit werkend zoals het bedoeld is ?

Grtz, erik1961
Meegeleverde software bij een router doet eigenlijk niets. De configuratie van een router gaat meestal via een web-pagina in de router zelf. Dus dat het windows-xp only zou zijn is niet erg.

Maar wat jij wilt gaat vrij simpel:
Alle computers op automatisch IP verkrijgen inschakelen (DHCP client op je linux machines), de SWEEX op de WAN poort ook en de LAN kant van je router als DHCP server laten werken, maar dat is denk ik default al zo. Daarna even je kabelmodem uitzetten en weer aanzetten, als die is opgestart de sweex aanzetten. Daarna kun je de PC's aanzetten, die krijgen dan een IP-adres van de router en zouden allemaal automatisch moeten werken naar het internet. Als lokale netwerk gebruik je dus de range die de sweex uitdeelt, maar dat zou allemaal automatisch moeten gaan als je op je linux-machines tenminste niets handmatig hebt ingesteld.