Los bericht bekijken
  #38  
Oud 8 maart 2006, 13:50
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fborn
Cees, inmiddels werkt het allemaal. Dank voor de hulp en uiteraard ook de andere personen die meegedacht hebben. Kan de vraag over de 50MB limiet nog een antwoord krijgen. Ik zou dat zeer op prijs stellen.

Zijn hier ook personen die ervaring hebben met het bellen via multikabel (of zit ik in de verkeerde groep). Ik ben benieuwd naar ervaringen. Ik denk er over om ook te gaan bellen via de kabel.
Over de 50MB limiet, die zit op alle MK mx-en denk ik en is een vrij normale limiet. Aangezien de mail via de mx-en loopt geldt die 50MB hier dus ook voor. Ik zou zeggen, breek de attachments in stukjes en stuur meer emailtjes, maar dat zal dus wel geen optie zijn voor je. Ik weet niet of dit in de toekomst meer zal worden. Ik zou me kunnen voorstellen dat zo'n limiet langzamerhand meer wordt in de toekomst, net als de mailbox-grootte die in de afgelopen tijd ook groter geworden is nu mensen steeds grotere mails sturen (foto's met veel megapixels) vergeleken met een paar jaar terug.

Bellen via de kabel is een apart stuk van het forum voor. Waar je meer ervaringen kunt vinden. Het werkt prima, maar als je geen internet hebt, dan doet de telefoon het ook niet. Tegenwoordig is dat voor de meeste mensen stabiel genoeg (je hebt meestal nog wel een mobieltje voor noodgevallen zoals wanneer de stroom uitvalt bijvoorbeeld en je kabelmodem dus stopt en je net moet bellen). Een KPN-koperlijn is in dat geval wat stabieler omdat die vaak doorwerkt bij een stroomstoring. Of dat opweegt tegen de extra lijnkosten die je maandelijks daarvoor kwijt bent moet je zelf afwegen

Over je IP en mac-adres :
Inderdaad hangt je ip aan het MAC-adres van de netwerk-kaart of router. Het kabelmodem heeft geen invloed op je publieke-IP. Daar moet je dus wel rekening mee houden met deze mail-server optie. Niet steeds je ip-adres laten wijzigen omdat je anders onbereikbaar wordt tot je nieuwe ip bekend wordt bij het mail-script. (dat checkt 2 keer per dag je ip)