Los bericht bekijken
  #32  
Oud 6 maart 2006, 21:03
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.469
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fborn
Ten eerste allemaal bedankt voor de hulp. Ik begin er zo langzaam niks meer van te snappen. Ik heb net in mijn router een renew gedaan en ik krijg weer het .36 adres. Als ik naar bijvoorbeeld grc.com ga zegt de site dat ik ook van .36 kom (84-104-231-36.cable.quicknet.nl). Waar gaat het dan precies mis als ik een nieuw ip-adres zou hebben. Je kan toch niks doen op het docsis modem?

Ik denk dus dat het probleem is dat er geen mail binnenkomt. Als multikabel denkt dat ik .111 heb en het is .36.
Het moet haast wel .36 zijn omdat al mijn domeinen daarheen wijzen en er gewoon mail op de andere domeinen (via rollernet.us) binnenkomt.

Ik heb echt de spanning van het modem gehaald voor 1 uur lang.

Wel jammer dat er een size limiet op de mailrelay zit. Er is nu eigenlijk geen voordeel meer om het via multikabel te laten lopen. Via rollernet.us is er ook een size limiet van 50MB. Het hebben van een eigen mailserver is juist om geen limieten te hebben.

Hmmmmm, ik zie net op mijn laptop een bestand staan met daarin de ip gegevens bij de eerste installatie van het docsis modem. Dit adres eindigt daadwerkelijk op .111. Waar zit nu het knelpunt? Kloppen de gegevens bij multikabel mogelijk niet?

Ik dacht dat we bij multikabel een redelijk 'vast' ip-adres hadden? Is het verstandig om het via dyndns te laten lopen?
Wanneer heb je die laptop voor het laatst direct aan het kabelmodem gehad (toen je dus dat .111 nummer had) ??

Het IP-adres wat je hebt wordt niet bepaald door je kabelmodem, maar door het MAC-adres van de netwerkkaart of router die daaraan hangt. Als je nu dus .36 hebt is er blijkbaar iets mis gegaan met het script wat ip-adressen controleert of zoiets. Ik zal dat wel even doorgeven en dan wordt daar morgen tijdens kantooruren wel even naar gekeken denk ik.

Het IP-adres is inderdaad redelijk vast, als je niet update houdt je dat 40 dagen vast dacht ik, als je renewed (wat dan automatisch na 20 dagen gebeurt) hou je gewoon dat nummer. Tenzij de subnetten opnieuw ingedeeld zouden worden of zoiets. Dyndns is niet noodzakelijk als je zelf een domein hebt wat je naar je ip kunt laten wijzen toch ?? Dat is alleen handig voor mensen zonder domein die toch onder een hostnaam bereikbaar willen zijn. En zo vaak wisselt je ip nou ook weer niet dat je het niet handmatig zou willen wijzigen.