Los bericht bekijken
  #31  
Oud 6 maart 2006, 19:34
fborn's schermafbeelding
fborn fborn is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 maart 2006
Berichten: 15
Standaard

Ten eerste allemaal bedankt voor de hulp. Ik begin er zo langzaam niks meer van te snappen. Ik heb net in mijn router een renew gedaan en ik krijg weer het .36 adres. Als ik naar bijvoorbeeld grc.com ga zegt de site dat ik ook van .36 kom (84-104-231-36.cable.quicknet.nl). Waar gaat het dan precies mis als ik een nieuw ip-adres zou hebben. Je kan toch niks doen op het docsis modem?

Ik denk dus dat het probleem is dat er geen mail binnenkomt. Als multikabel denkt dat ik .111 heb en het is .36.
Het moet haast wel .36 zijn omdat al mijn domeinen daarheen wijzen en er gewoon mail op de andere domeinen (via rollernet.us) binnenkomt.

Ik heb echt de spanning van het modem gehaald voor 1 uur lang.

Wel jammer dat er een size limiet op de mailrelay zit. Er is nu eigenlijk geen voordeel meer om het via multikabel te laten lopen. Via rollernet.us is er ook een size limiet van 50MB. Het hebben van een eigen mailserver is juist om geen limieten te hebben.

Hmmmmm, ik zie net op mijn laptop een bestand staan met daarin de ip gegevens bij de eerste installatie van het docsis modem. Dit adres eindigt daadwerkelijk op .111. Waar zit nu het knelpunt? Kloppen de gegevens bij multikabel mogelijk niet?

Ik dacht dat we bij multikabel een redelijk 'vast' ip-adres hadden? Is het verstandig om het via dyndns te laten lopen?