Los bericht bekijken
  #21  
Oud 6 maart 2006, 13:48
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fborn
Ik ben benieuwd of de nieuwe mailrelay dienst nu eigenlijk werkt. Ik heb mijn domain 'hranolky.net' naar het juiste MX record gezet en het domain in het service center toegevoegd. Mijn e-mail komt niet aan op mijn mailserver. Ik heb het modem al een uur uit laten staan, maar dat hielp ook niet. Als ik via telnet mx.multikabel.nl 25 dan krijg ik geen relay denied voor mijn domain. Ik ben er dus vrij zeker van dat mijn mail voor mijn domain op de mailrelay van multikabel staat. Het probleem is dat ik niks binnen krijg. Heb alle logs van mijn router (WL500g) bekeken maar niks wordt geblocked. Voordat ik mijn echte domain ga overzetten wacht ik eerst totdat dit gaat werken.

hranolky.net. MX IN 3600 mx.multikabel.nl. [Preference = 10]

Een andere vraag: heeft multikabel een size limit voor de mailrelay?

PS. Via rollernet.us (gratis) kan je ook je mail binnen krijgen. Deze ontvangt het dan op port 25 en zet het door op een port naar keuze. Het enige is dat er een 50MB size limit opstaat.
Het modem hoeft maar 1 keer gereboot te worden zodat het na de reset het juiste profiel ophaalt, maar dat hoeft dus maar 1 keer. Indien je modem sinds vorige week al een keer is gereboot hoeft het helemaal niet meer.

Als het script op de service-site niet klaagt, is alles goed gegaan en zou de mail doorgestuurd moeten worden. Maar het kan zijn dat het even duurt voordat het script alles verwerkt heeft. Dus ik zou voor de zekerheid even een aantal uren wachten nadat je het op de service-site hebt ingesteld.

Maar het werkt prima bij mij. Als ik een mailtje stuur heb ik binnen een paar minuten mail binnen. Dus of je mailtje hangt nog ergens in de queue, of je router laat poort 25 niet door of je portforwarding staat niet goed of zoiets. Probeer eerst zeker te maken of dit je probleem is, desnoods door zonder router te testen met bijvoorbeeld ethereal om te zien of er poort-25 verkeer voor je binnen wil komen.

Als er niets gebeurt zou het een bug kunnen zijn en kan ik voor je navragen of er nog iets voor je hangt. Maar doe eerst bovengenoemde testjes even.

Ik heb niet gehoord of er een maximale grootte op een mailtje zit. Dat zal ik ook vragen.