Los bericht bekijken
  #1  
Oud 4 maart 2006, 16:57
Adejong's schermafbeelding
Adejong Adejong is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 juni 2004
Locatie: Alkmaar / UPC
Ziggo Internet: Abbo: Alles-in-1-Basis
DTV: UPC Mediabox, Sony KDL-37EX720, Sony KDL-48W605B
Berichten: 276
Standaard WRT54G en Asus WL-500G

Hallo

Ik heb momenteel een WRT54G van Linksys. Alleen deze is er paar dagen geleden spontaan mee opgehouden. De router voelde tamelijk warm aan. Het Diag-lichtje stond continue aan. en de LAN-ledjes stonden (allemaal) te knipperen.

Ik heb de router toen losggehaald. En even laten afkoelen, daarna opnieuw aangesloten. Daarna deed hij helemaal niets meer. Ik heb de adapter vanmiddag laten testen bij een winkel, en die is inderdaad kapot.

Toen heb ik een andere adapter geprobeerd(universeel) Maar toen gingen weer de Power led, en het DIAG lichtje branden, verder knipperde de LAN ledjes, héél licht.
Ik heb de router al open gehad, en heb ook al verschillende dingen geprobeerd zoals:


- pingen

- 10 MB Half Duplex mode

- vaste IP instelling

- 30 Seconden reset knop inhouden

- pin 15 en 16 (en pin 5 en 6) van de Flash Chip “shorten” met een schroevendraaier.

Ik heb wel van meerdere mensen gehoord, dat de adapter wel genoeg ampère moet hebben. De Universele adapter stond op 6V en kan max 300 mA aan. Nou dit is dus te weinig, want de originele adapter moet 5V/ 2A hebben.

Toen kreeg ik de tip om even een aantal batterijen naast elkaar te leggen van 2000mah, en die aan te sluiten 8O
Dat heb ik dus ook maar even gedaan, maar toen bleven weer de Power en de Diag lichtje branden. En de LAN lichtjes bleven helemaal uit (ook met kabel aangesloten)

Maar ik wil dus graag weten of de router het nog doet. Anders koop ik gewoon een nieuwe. Ik heb van Thomas al de tip gekregen voor een Asus WL-500G. Die had ik zelf ook al in gedachte. Maar daar heb ik dan nog 1 vraag over, Mijn netwerkopstelling is als volgt:


-Kabelmodem (uiteraard Multikabel)

=>Router (niet draadloos) : Linksys BEFSR41
=>LAN1 Poort => 1 PC
=>Lan 2 Poort => Gaat naar Zolder, en gaat in een (merkloze) Switch
Switch =>2 PC’s en een kabel gaat door naar een andere kamer
Waar dus die WRT54G stond, en die stond aangesloten op een LAN poort, en was ingesteld als “switch” , en op die router zaten weer 3 pc’s aangesloten.

De DHCP Server op de WRT54G stond uit.

Lijkt ingewikkeld, maar werkte perfect(ook draadloos)

Ik had het zo aangesloten , zodat de pc’s die aan de WRT router hingen, het IP kregen van de DHCP server van de eerste router. En dat portforwarding ook via de eerste router ging.

Ik heb al te horen gekregen dat die opstelling met de Asus WL500G ook kan (ik moet hem dan in de AP mode zetten) . Alleen dan vroeg ik me af, of dan wanneer ik hem als AP draai, dan ook nog de USB poorten werken voor de printerserver(of een ander apparaat), en dan bedoel ik over het hele netwerk, niet alleen de pc's die aan de Asus hangen.

Wie heeft ervaring, tips of andere opmerkingen? Allemaal welkom!

Groeten,

Arjan de Jong