Los bericht bekijken
  #6  
Oud 3 maart 2006, 13:53
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Leonardo
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Borg
Oke, ik wacht de resultaten wel af.
Me too.
We hebben in het verleden ook eens zo'n actie gehad met een externe sevicedienst (C4W) die niet voldeed. Ik snij me liever niet twee keer in dezelfde vinger.
Wat dat betreft boezemt een bedrijf als Motive wel wat meer vertrouwen in, tenminste.. er zitten een paar motive brokken bij. Mijn eerste indrukken zijn goed. (Leonardo "Ook de UnInstaller werkt" ! )

Waar ik probeer achter te komen is wat de toegevoegde waarde is van dit stukje software. Voor mij zijn het weer een 3-tal processen die op de achtergrond aan mijn CPU zitten te knabbelen, waarvan ik toch graag wil weten wat ze bij benadering uitspoken.

Op dit moment vraag ik me af of het zinvol is om dit tool continu draaiend te hebben. Ik kan me echter voorstellen dat men wat statistische info wil vergaren van een goede verbinding en om deze dan te betrekken i.g.v. er zich problemen voordoen.

Voorts lijkt het dat alleen Windows wordt ondersteund. In hoeverre diverse browsers worden ondersteund kan ik ook nog nergens vinden.
Qua achtergrond informatie ontbreekt er dus imho nog het een en ander.

Inhoudelijk biedt het tooltje toegang tot een aantal FAQ's en draagt info aan om naar bepaalde zaken te kijken als er zich problemen voordoen met email en internet-verbinding. Hoe goed deze FAQ's zijn heb ik nog niet naar gekeken, maar ik neem aan dat ze zijn afgeleid van de FAQ's op de MK-site en deze zijn behoorlijk adequaat.

Tevens effent het tool het pad naar de Helpdesk. Het stuurt alvast een log naar de HD en geeft je een "nummer" waarmee je de HD telefonisch benadert. Ik hoop alleen dat men rekening heeft gehouden met al de "speel pogingen" waarvoor de HD niet gebeld gaat worden.

Overigens kwam ik her en der wat info op het web tegen dat de beide motive processen door een aantal spyware proggels als "keylogger" werden aangemerkt. Onterecht uiteraard.

Wordt vervolgd...
__________________
BenJ