Los bericht bekijken
  #2  
Oud 1 maart 2006, 10:23
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard Re: Multikabel Thuisservice, Spam of hoax?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Borg
Ik kreeg onderstaande vage mail binnen. Aangezien ik niets weet van een telefoongesprek en men vraagt of ik "even" software wil installeren, komt dit niet echt vertrouwelijk over. Spam of hoax?

Geachte Abonnee,

Als toevoeging op het antwoord op uw telefoongesprek sturen wij u deze informatie.

Multikabel werkt voortdurend aan de verbetering van haar diensten. Een nieuw initiatief is Multikabel Thuisservice. Met de software van Multikabel Thuisservice kunt u bij problemen met uw computer zelf een diagnose stellen en kleine problemen zelf oplossen. U kunt dus problemen met uw computer of uw verbinding zelf oplossen zonder dat u onze helpdesk hoeft te bellen.

Om gebruik te kunnen maken van Multikabel Thuisservice dient u het programma te downloaden en te installeren op uw computer. Deze software controleert eventuele wijzigingen in instellingen en de verbinding met Multikabel. Het programma bevat geen zogeheten "spyware" en neemt een minimale hoeveelheid van uw computercapaciteit in beslag.

U kiest er zelf voor om ThuisService op te starten, ThuisService kiest dit niet voor u.

Indien u vragen heeft over ThuisService of u wilt graag feedback geven kan dit naar: thuisservice@multikabel.nl

U kunt ThuisService downloaden door op de volgende URL te klikken:
http://thuisservice.multikabel.nl/ThuisService_nl.exe
Die thuisservice is inderdaad een nieuwe service van Multikabel. Het is een programma wat een diagnose kan stellen wat er mis is bij problemen met de computer of je verbinding. Multikabel werkt hier al een tijdje aan en blijkbaar gaat het nu 'live'.

Ik vermoed dat dit een 'standaard-email' is die gestuurd gaat worden aan klanten die de helpdesk gebeld hebben voor een probleem. Alleen komt het een beetje vreemd over als je dat niet gedaan hebt. Misschien dat er aan mensen die een recente 'ticket' hebben staan, dus die recent contact gehad hebben met de helpdesk. Beter was het geweest om dit in een algemene mailing te melden.

Maar het is dus geen spam-achtig iets. Op de genoemde pagina op die link staat er iets meer over en een link waar je de software zelf kunt downloaden. Er zijn enkele mensen binnen de MGV aan het testen die gisteren ook zo'n mail gehad hebben. Er zal dus binnenkort wel iets meer over gemeld worden op dit forum.