Los bericht bekijken
  #4  
Oud 22 februari 2006, 15:22
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twbms
Oplossing daarvoor is de modem resetten. (om de "nieuwe" docsis file te krijgen)
En dat hadden ze er wel even bij kunnen zetten voor het gemak. (als herinnering )
Klopt, de handleiding moet er nog bij komen te staan. Maar inderdaad zijn de profielen van het modem gewijzigd waardoor je even je eenmalig het modem even moet rebooten om het nieuwe profiel te laden. Poort-25 wordt dan doorgelaten vanaf de "multikabel-in-between-server". Met het vorige profiel werd alles voor poort-25 afgevangen.

Vanavond zullen we op de MGV-site een begin maken met een FAQ met instructies omdat ik inmiddels wat meer tips gehad heb.

In ieder geval zou alles min of meer automatisch moeten werken, ook als je IP wijzigt wordt dit automatisch binnen 12 uur gecorrigeerd. Een IP-wissel hoef je dus zelf niet te melden. Tot die tijd blijft je mail bewaard en afgeleverd als je ip weer klopt. Het registreren van je domein in de mx.multikabel moet binnen een half uur na invoer op de service-site rond zijn. Het updaten van je DNS kan even duren voordat iedereen de juiste mx ziet, daarom kan het initieel iets langer duren, afhankelijk van de TTL instellingen in de DNS-server van je domein.

O ja, dit werkt dus zowel bij Kabel als ADSL gebruikers.