Los bericht bekijken
  #8  
Oud 18 februari 2006, 00:24
clempy's schermafbeelding
clempy clempy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 mei 2004
Locatie: IJmuider
Ziggo Internet: Power
DTV: Humax PVR-9200
Berichten: 14
Standaard

Met het vaste IP-adres wordt de LAN kant bedoeld en die kan je zowel vast als via DHCP laten uitdelen (heeft geen invloed voor werking MK).
Heb ook nog nooit echt een verschil gemerkt in beide opties, kan me wel indenken dat er routers zijn die met DHCP aan kort minder presteren.

Eerder denk ik aan een combinatie probleem. Zonder router--> volledige snelheid = vast IP adres (semi vast via DHCP pool MK), met router geen volledige snelheid, in veilige modus zelfs een iets hogere.
De combinatie ligt dan tussen router, bekabeling en netwerkkaart of installatie PC (welk stukje software dan ook). We kunnen in ieder geval het modem uitsluiten.

Blijkbaar werkte je router met een lagere snelheid wel goed en met de hogere snelheid minder. DHCP uit is ten alle tijden stabieler dan DHCP aan. De netwerkkaart hoeft dan ook geen request te doen en de router hoeft niet uit zijn lijstje een IP toe te wijzen. Dit kost natuurlijk tijd......test maar eens via CMD --> ipconfig /release --> ipconfig /renew, dit is echter 1 maal en zal daarna geen snelheids-issue meer zijn.
Nieuwe drivers voor je NIC ,updates (firmware) voor router en update voor OS en andere software vind ik geloofwaardiger....en in ieder geval een combinatie hiervan.

In ieder geval lijk je al geholpen te zijn, laat dit dan een mogelijk antwoord zijn voor andere.