Los bericht bekijken
  #9  
Oud 6 februari 2006, 10:47
Leonardo's schermafbeelding
Leonardo Leonardo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2002
Locatie: Den Helder, 1781 - Centrum. (ex-Multiweb.)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - ARRIS Touchetone TM702 eurodocsis3
DTV: Humax IHDR-5050C
Berichten: 380
Standaard

Beetje off-topic denk ik op dit forum.(?)

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mcmano
Veel bedrijven misbruiken de machtiging voor hun gemak, maar het mag NIET!
Aan de andere kant is het natuurlijk óók wel prettig voor degene die een machtiging afgeeft.

Alles wordt duurder en dan zou je steeds in contact moeten treden met je krant, verzekering, energiebedrijf, huisbaas, telefoonbedrijf, internetbedrijf etc. etc. etc. Met alle gevolgen dat er iets mis gaat en je contract wordt opgezegd omdat je te weinig betaald hebt.

Automatische incasso's zijn een redelijk grijs gebied.
Wat CeeS schrijft is net zo waar als wat jij schrijft.

Inderdaad geeft je in goed vertrouwen een machtiging voor één product maar feitelijk geef je een machtiging af aan het geregistreerde bedrijf die de machtiging zal gebruiken voor dat ene product. Maar het bedrijf zal die machtiging ook gebruiken als je een tweede product gaat afnemen van dat bedrijf. Makkelijk voor de klant en kostendrukkend voor het bedrijfsleven. Acceptgiro's kosten relatief een vermogen aan arbeidskosten, zowel aan de bankzijde als aan de leverancierszijde.
Een bedrijf behoord aan de bank een handtekening te kunnen laten zien dat degene die reclameert een machtiging heeft afgegeven. Maar bij sommige on-line bestellingen kan je ook een (éénmalige) machtiging afgeven. Juridisch onjuist maar voor de consument wel makkelijk.

Gewoon je afschriften goed in de gaten houden en bij twijfel onmiddellijk in actie komen!

@Borg; Je hebt een machtiging afgegeven aan Multikabel voor een deelgebied van de door jou afgenomen producten. Kennelijk sta je niet onwelwillig tegenover een automatische incasso.

Multikabel wil het jou dus makkelijker maken en ook hun administratie.
Het spel wordt niet helemaal zuiver gespeeld (hoewel...) maar bedenk dat de arbeidskosten van (kantoor)personeel de grootste kostenpost is van een bedrijf. Die kosten worden wel verrekend in allerlei producten.
Dat de bank zich er niet mee bemoeid is terecht. Er zijn nog geen transacties verricht en je hebt juridisch Multikabel een machtiging gegeven.

Pas na gedane transacties zal je bank wel iets willen gaan doen voor je, maar die lopen in deze gevallen ook niet zo hard.
Je hebt al een deelmachtiging afgegeven dus waarom zo moeilijk doen. Je moet het toch betalen. Zo zal de bank piekeren.

Overigens heeft die bank wel aan Multikabel het recht gegeven om automatische machtigingen te kunnen uitgeven en innnen. Niet elk willekeurig bedrijf kan nl. machtigingen uitgeven en incasseren. Daarvoor moeten ze toestemming hebben van het centrale bankwezen!
__________________
Groet, Leonardo.
MGVnr: 173
Navigare necesse est.
www.vantijn.net