Los bericht bekijken
  #7  
Oud 27 januari 2006, 18:46
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Een machtiging geef je meestal af aan een bedrijf en niet voor 1 product.
Als je eenmaal een machtiging afgegeven hebt worden meestal alle dingen die je daar koopt automatisch afgeschreven. Als ik een nieuwe verzekeringspolis afsluit wordt die ook afgeschreven zonder dat ik daarvoor opnieuw een machtiging voor hoef te geven. Blijbaar is er in dit geval dus een machtiging afgegeven en je betaalt ook nog een nota 'met de hand'. Maar wettelijk zal hiervoor denk ik niet eens toestemming hoeven te zijn om het om te zetten. Maar dan moet je de voorwaarden even opzoeken waarvoor je ooit hebt getekend toen je de machtiging afgaf.

In dit geval vraagt als ik het goed begrijp Multikabel dus of het goed is dat alles nu uniform afgeschreven kan worden in plaats van een deel van de producten die ze leveren aan jou, en als je dat niet wilt of je dan wilt reageren. Strikt wettelijk genomen hoeven ze dat niet eens denk ik.

Als ik de formulieren zo zie zou je kunnen invullen dat je geen automatische machtiging wilt geven. Volgens mij kun je gewoon alles per acceptgiro doen als je wilt.