Los bericht bekijken
  #9  
Oud 25 januari 2006, 23:17
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard Re: eyetv 610 op mac

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Woverweg
Bedankt voor dit bericht heb ook een eyetv 610 en ben bij Casema maar wist niet hoe ik een geschikte CI kaart kon vinden. Hoe heb je deze eigenlijk gevonden en is er geen andere CI-kaart die misschien ook kan werken?
Hoewel dit forum eigenlijk bedoeld is voor Multikabel abonnees zal ik je toch proberen wat verder te helpen. We zijn hier op de wereld om elkaar te helpen niet waar?

Casema maakt net als Multikabel (en Essent e.d.) gebruik van Irdeto 2 codering voor digitale kabel televisie. Ook past Casema net als Multikabel nog een extra beveiliging toe waardoor de benodigde smartcard in principe niet wil werken in andere apparatuur dan de door Casema aanbevolen standaard digitale ontvangers. De AlphaCrypt Conditional Access Module (CAM, door jou CI-kaart genoemd) is door de makers zodanig aangepast dat de smartcard denkt dat ie in een van de standaard digitale ontvangers zit en gewoon zijn werk wil doen. Er is tot op heden nog geen enkele andere CAM voor de Irdeto 2 codering die ook wil samenwerken met de smartcard van de kabel bedrijven.

Mocht je een dergelijke AlphaCrypt CAM gaan aanschaffen (ongeveer 110 euro) let er dan wel op dat je er één bestelt met firmware versie 3.05. Normaal maakt de firmware versie niet uit, want hij is via de satelliet te upgraden, maar via de kabel gaat dat niet. Ook is de firmware niet van het internet te downloaden. Verder is er ook nog een Light variant van de AlphaCrypt. Hier heb je niets aan. Het moet helaas de dure classic uitvoering zijn.

Daarnaast geldt natuurlijk dat je smartcard normaal geactiveerd moet worden en dat je eventueel ook abonnementen moet nemen op extra pakketten als je die ook wilt ontvangen. De AlphaCrypt is dus geen "magische" module waarmee je zonder abonnementen naar het volledige digitale pakket van je aanbieder kan kijken.

Succes!