Los bericht bekijken
  #4  
Oud 30 oktober 2005, 19:20
Mithrandir's schermafbeelding
Mithrandir Mithrandir is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2004
Locatie: Thuis: Alkmaar e.o. / Werk: Rijswijk, Kuala Lumpur
Berichten: 236
Standaard

Normaliter installeer je raid drivers tijdens de installatie van windows. Hoe dit achteraf gaat weet ik eerlijk gezegd niet. (F6 tijdens installatie) Als de schijf waar windows op staat ook je raid schijf zou moeten zijn; Dan ben je al te laat, achteraf kan je dit niet meer veranderen. Het lijkt me trouwens erg sterk dat er geen diskette met raid drivers is geleverd bij het moederbord... (of anders op een mobo driver cd met een image van een diskette)

Citaat:
Ze staan daar in miror (security noemt Promise dat). Windows zou gewoon 1 schijf van 160 gig moeten zien volgens mij. Windows ziet echter niets....
Windows moet op een raid driver draaien, wat helemaal los staat van de instellingen in je raid bios.
Draai je trouwens raid1 (mirroring) dan ziet windows 1 schijf van 80GB.... niet 1 schijf van 160GB.
Waarom wil je trouwens raid1 gebruiken? Tenzij de data echt heel belangrijk voor je is, is voor een normale gebruiker raid0 (striping) veel interresanter.

Het zou handig zijn als je eerst meer informatie geeft. Hoeveel fysieke schijven heb je en wat zou de verdeling dan moeten zijn? 2 in een raid array en 1 met windows etc. erop? Zijn de schijven helemaal niet te vinden in apparaatbeheer? (onder schrijfstations)