Los bericht bekijken
  #9  
Oud 29 oktober 2005, 20:05
Mithrandir's schermafbeelding
Mithrandir Mithrandir is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2004
Locatie: Thuis: Alkmaar e.o. / Werk: Rijswijk, Kuala Lumpur
Berichten: 236
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Havik
een dicht staande poort geeft in ieder geval aan dat er een computer op dat adres is, stealth geeft geen antwoord en dus beter..
Goh en u heeft een stealth router (net als ik) die toch constant portscans van virussen etc krijgt? Vreemd he..ergo..voor de normale gebruiker maakt het geen drol uit. Dicht is dicht.

Overigens: Ja, Steve is geen echte beveiligingsexpert en zoekt vaak oplossingen in de verkeerde richting, zoals het kreupel maken van de tcp/ip stack in Windows XP. Overigens heeft freeBSD dezelfde mogelijkheden als WindowsXP voor SP2 had..en ja we weten allemaal hoe verschrikkelijk onveilig BSD is. Ohnee, het is een van de veiligste systemen verkrijgbaar. (Lees: dit gaat over raw sockets)
Ik zeg nergens dat het een oplichter is maar het is wel iemand die zich anders voordoet dan hij is. Steve was overigens van beroep marketeer

De meest populaire quote van Steve:
Citaat:
" I set up a deliberate disinformation campaign from the beginning "
Steven Ahab Gibson - XP Raw Sockets.
Citaat:
Toch blij dat ik mijn IP adres van het plaatje geknipt heb Very Happy
Je internet en laat dan ook overal je ip adres achter.

Citaat:
een dicht staande poort geeft in ieder geval aan dat er een computer op dat adres is, stealth geeft geen antwoord en dus beter..
Ik zei het maakt weinig uit, ik zei niet het maakt niets uit. Voor een normale gebruiker maakt het echt niets uit.

Een virus scant sowieso alles af, of je nu reageert of niet, is de poort dicht, dan is er net als met stealth niets aan de hand.

Is het een gerichte aanval en je hebt stealth dan reageert je pc niet; Leuk, maar je ip was al bekend anders was je niet aangevallen, nogmaals maakt het erg weinig uit aangezien er met een dichte poort nog steeds niets gebeurt.

Citaat:
Tja, ik meld op mijn antwoord apparaat altijd dat ik op vakantie ben!!
Inbrekers breken uiteraard ook alleen bij dat soort mensen in.. Grappig voorbeeld trouwens. De meest gebruikte methode in dit geval is bellen en als er niet gereageert wordt na meerdere pogingen dan wordt er juist daar ingebroken