Los bericht bekijken
  #265  
Oud 27 oktober 2005, 17:14
monaatje's schermafbeelding
monaatje monaatje is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 oktober 2005
Locatie: tuitjenhorn/Multikabel
Ziggo Internet: power
DTV: humax pvr 9200
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jochem
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door monaatje
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS

Maar je kunt zelf even testen of je verschil merkt door de computer even rechtstreeks aan het kabelmodem aan te sluiten (dus je router er tussen uit halen), daarna kabelmodem opnieuw laten opstarten om te zorgen dat hij met je computer wil praten, en dan even een IP-adres ophalen of je computer opnieuw opstarten. Vergelijk de waarde die je dan haalt bij de speedtest van http://speedtest.multikabel.net/speedtest.php met de waarde die je kreeg toen je nog wel een router er tussen had, en je weet dan of de router de beperkende factor is bij jou.

( Vergeet niet om je kabelmodem weer even uit/aan te zetten als je de router er weer tussen zet anders werkt hij niet of je moet hetzelfde MAC adres in je router gezet hebben als van je PC )
Bovenstaande gedaan en de snelheid blijft hetzelfde Scheelt weer een nieuwe router
Zat rouwens nu op een downloadsnelheid van 570 =kb/s dus een stijgende lijn. We wachten gewoon effe 1-11 af. IS het dan nog zo gaan we effe bij multikabel aan de telefoon hangen.
Thanks voor de info

groetjes Moos
Het kan natuurlijk ook aanzoveel dingen liggen.... als je een 2de pc zou hebben of laptop kan je dit natuurlijk ook ffies checken... miss dat je iemand kent met een laptop? Je zou strak op 600kb/s moeten d/l net als ik NOG maar euh je moet idd ffies afwachten... probeer is te pingen of ga is hier heen http://www.dslreports.com/tweaks
Miss staat er wel een instelling fout of wat dan ook wie weet helpt het...
Voel me lichtelijk blond na bovenstaand verhaal maar ben een end gekomen. tweede pc geeft dezelfde resultaten als eerder, zo ook een laptop. Bij de genoemde site zag ik een hoop groen, waaruit ik opmaak dat de instellingen verder wel goed zitten. Heb gepingt en kom uit op 13.0 (wat dit dan mag inhouden)
Zit dus nog steeds niet strak op de 600 maar gemiddeld rond de 540/550. Daar houd ik het wel mee uit tot 1-11
Maar eventuele andere oplossingen zijn welkom natuurlijk

Bedankt voor alle info

greetz Moos