Los bericht bekijken
  #262  
Oud 27 oktober 2005, 14:22
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door monaatje
Computer geen last van traagheid en er zit een sweex broadband router tussen.
10/100mb. Met mijn dummie verstand lijkt mij dit niet echt het probleem. We wachten het rustig af. In ieder geval bedankt voor de info
Die 10/100Mbit zegt niets over de kwaliteit van een router helaas. Dat is alleen de lijn-snelheid.

Een router moet de data "vertalen" tussen het interne en het externe netwerk. Alles wat binnenkomt vanaf het internet wordt door je router bekeken, dan opgezocht in een tabel die hij in het geheugen bijhoudt naar welke computer hij die data moet sturen, daarna stuurt hij het door op het interne netwerk. Omgekeerd van binnen naar buiten gebeurt hetzelfde. Al die acties kosten in verhouding veel tijd. Veel routers kunnen dat prima, maar hebben een 'maximale vertaalsnelheid'. Bij sommige routers ligt die rond de 3Mbit/sec. Je komt dan ook nooit hoger dan deze snelheid.

Hoe snel de Sweex is heb ik geen idee van, maar hij staan niet bekend als een heel snelle router.

Maar je kunt zelf even testen of je verschil merkt door de computer even rechtstreeks aan het kabelmodem aan te sluiten (dus je router er tussen uit halen), daarna kabelmodem opnieuw laten opstarten om te zorgen dat hij met je computer wil praten, en dan even een IP-adres ophalen of je computer opnieuw opstarten. Vergelijk de waarde die je dan haalt bij de speedtest van http://speedtest.multikabel.net/speedtest.php met de waarde die je kreeg toen je nog wel een router er tussen had, en je weet dan of de router de beperkende factor is bij jou.

( Vergeet niet om je kabelmodem weer even uit/aan te zetten als je de router er weer tussen zet anders werkt hij niet of je moet hetzelfde MAC adres in je router gezet hebben als van je PC )