Los bericht bekijken
  #205  
Oud 25 oktober 2005, 08:36
jochem's schermafbeelding
jochem jochem is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 april 2005
Locatie: Edam
Berichten: 93
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jochem
[Maar Thomas, hoe doen die mensen dat die nu X-tra hebben met 10 mbit? En de testen van 25 mbit? hoe hebben hun dit dan gedaan? als je dus 10mbit heb moet je dan een andere modem?

Ik snap wel dat aan de WAN kant de Modem ook 100mbit aan moet kunnen idd...
Is dit dan ook het geval met die Motorola Surfboards 5100 Serie die de meeste hier hebben ?
De surfboards hebben een 100Mbit poort, die halen de maximale snelheid wel, dat is geen probleem.

De routers hebben meestal ook een 100Mbit poort, dat is ook geen probleem.

Maarr......

Het gaat om de router-werking van een router, dus het doorsturen van de frames van de WAN poort naar de LAN poort en het bijhouden bij welke verbinding van welke computer een frame hoort. Een router bekijkt elk data-frame wat binnenkomt vanaf de LAN poort (=het internet) en moet dan uitzoeken bij welke verbinding zo'n frame hoort en geeft het dan door aan de juiste computer. Dat is een behoorlijk intensief klusje. De goedkopere routers kunnen hoge snelheden niet aan waardoor je verbinding dan niet sneller komt dan een bepaalde waarde.

Het kan dus dat je zonder router netjes 10Mbit haalt, maar met een goedkope router je maar tot 3Mbit komt. En dat heeft dan niets te maken met de 100Mbit poorten van zo'n ding, maar gewoon de verwerkings-snelheid van een router.
Oke dus dat gaat voor mij niet op met me D-link 624

en...

Phosidon, d-link routers zijn niet 1 gb/s dan zou ik maar ffies op de d-link kijken, bepaalde wel idd... maar daar betaal je DIK voor :S En idd zo goedkoop zijn ze niet maar in tests kwa wireless etc... komen ze goed uit de bus en daarom heb ik deze gekocht... koste me iets van 110 euro op internet en dat is inmiddels wel flink gezakt hoor neem ik aan maar tot nu toe kan hij ook met gemak 5 mbit aan en ik verw8 dus ook wel 10 mbit!
Hetzelfde is ook dat bij goedkopere routers ze hangen als je Bittorrent gebruikt van de vele male connecties, je wilt niet weten wat ik eerst aan Bittorrent open had staan Niks gecrashed