Los bericht bekijken
  #6  
Oud 7 oktober 2005, 08:57
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomas
Meer winst is meer omzet of minder kosten... Minder kosten is slechtere dienst leveren of mensen ontslaan...
Die zin over "meer winst" komt uit een oud krantenbericht en de naam UPC is door iemand op dit forum erbij gezet. Daar is op dit moment helemaal geen sprake van.


In het persbericht staat dit over de nieuwe "eigenaar":
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Multikabel Persbericht
Warburg Pincus heeft ruime ervaring met investeringen in media en telecommunicatie. De onderneming heeft circa US $ 4,5 miljard ge´nvesteerd in ruim 100 telecommunicatie, media en mediagerelateerde ondernemingen. Dit representeert 21 procent van het totaal ge´nvesteerde kapitaal van Warburg Pincus sinds de oprichting. Warburg Pincus heeft in de mediasector onder meer ge´nvesteerd in kabeltelevisie, free-to-air televisie en radiobedrijven, betaaltelevisie, kranten en andere uitgeverijen; en marketing en media dienstverleners.
Dat ziet er niet uit alsof MK op korte termijn naar UPC zal gaan, blijkbaar investeert Warburg Pincus in meer bedrijven uit dezelfde sector en heeft daar ook geld voor over (en ziet daar dus brood in).

De vorige eigenaar (Primacom) had dat laatste niet en investeerde de laatste tijd amper meer in Multikabel aldus het Noordhollands-Dagblad:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Noordhollands Dagblad 7 oktober 2005
PrimaCom kocht Multikabel in augustus 2000 voor 368 miljoen euro. De afgelopen jaren investeerde het bedrijf amper meer in zijn Nederlandse activiteiten doordat in eigen land het water al tot aan de lippen was komen te staan. Afgelopen zomer dreigde zelfs faillissement. Een overbruggingskrediet hield PrimaCom overeind.
Ik denk dus dat de nieuwe eigenaar er beter voor staat dan de 'oude' en dat hoeft voor ons als klanten dus niet een verslechtering te zijn, maar eerder een verbetering voor de toekomst.

De tijd zal het leren ....