Los bericht bekijken
  #8  
Oud 4 oktober 2005, 12:59
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Net nog even vanaf mijn werk getest en een aantal keren via die stopwatch pagina gedaan en de tijden varieren enorm, tussen de 18 seconden en 8 seconden..... Soms ook 2 seconden ....
Dus het ligt niet aan jouw verbinding vermoed ik, maar gewoon aan de website.

Zo'n website die met phpbb werkt bouwt elke keer een nieuwe pagina op waarbij de teksten die je op het scherm ziet uit een database gehaald moeten worden. De MGV site werkt ook op deze manier. Zo'n dynamisch opgebouwde website is handig, maar heeft nadelen dat het traag kan worden. Als het dus druk is op de site duurt de opbouw van een pagina langer omdat de server traag wordt. Zelfs als de website op een computer draait waar meerdere websites op draaien kan jouw site traag verschijnen terwijl je eigen site heel rustig is omdat bijvoorbeeld een andere site erg druk is waardoor de database traag wordt.

Verder bleef de opbouw van de frontpage bij mij een paar keer hangen op een externe link (www.belstat.nl) die vanaf jouw pagina wordt opgehaald. Zo staan er nog meer links/plaatjes op die soms nog wat langer duren. Als die sites dus traag zijn duurt het ook langer voordat jouw pagina klaar is met laden.

Al met al denk ik toch dat er niets aan de hand is met jouw verbinding, maar dat op bepaalde momenten van de dag de site gewoon trager op het scherm komt en/of de (externe) getoonde plaatjes en links soms ook trager zijn. Een vergelijking met een andere verbinding zou je dus op exact dezelfde tijd moeten doen, en zelfs dan is het nog wisselend, want vanaf het werk hier (met een 10Mbit++ internet toegang) duurt het 17 seconden, en een paar seconden later weer 2 seconden en dan weer 10 seconden voordat hij verschijnt, dus erg wisselend.