Los bericht bekijken
  #5  
Oud 2 oktober 2005, 15:19
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Zo te zien staat in je router ook nog een firewall-achtig iets "aan", aangezien je router niet op pings reageert. Ik kan jouw ip bijvoorbeeld hiervandaan ook niet pingen. In sommige routers kun je instellen dat hij dit blokkeert. Maar in principe maakt dat voor traag laden van websites niet uit. Maar je kunt eens proberen je router weer terug te zetten naar standaard instellingen of zo.

Aangezien je het probleem ook zonder router hebt zou het aan "iets" in je computer moeten liggen. Meestal denk je dan aan spyware, virussen e.d. Maar aangezien je zegt dat het met een oude ghost backup hetzelfde is, lijkt me dit ook onwaarschijnlijk.... Je verbinding zelf is ook goed geven alle speedtesten aan....

Je probleem is ook niet bij alle websites begrijp ik. Ik heb zelf geen problemen met jouw genoemde sites, maar sommige sites verschijnen bij mij wel trager sinds een laatste update van windows/internet explorer.

Om uit te sluiten dat het probleem in Internet-Explorer ligt, zou je nog kunnen proberen om firefox te installeren, dat is een andere hele goede browser. ( http://www.mozilla.org/products/firefox/ ) en download dan versie 1.0.7 nederlands via de link links-bovenaan de pagina. Geeft firefox hetzelfde probleem ??

Als je daar hetzelfde hebt zou je misschien nog eens kunnen testen met een totaal onverdachte computer (laptop) van iemand anders via jouw router/kabelmodem.

Als die ook hetzelfde heeft zou het nog aan de routering "van website richting jouw ip-adres" kunnen liggen. Jouw pakketjes gaan via een bepaalde route via een aantal tussenstappen naar websites toe. Dit kun je controleren via het commando "tracert" in een dos-box in windows. Open via [start]-[alle programma's]-[bureau accesoires]-[commando prompt] een dos-box en type daarin:
Code:
 tracert www.vragenforum.nl
Je ziet dan verschijnen via welke route de pakketjes naar je website toe lopen en hoe lang elke hop duurt. Maar je weet niet via welke route de pakketjes teruggaan van de website naar jou, misschien kun je een tooltje op de website installeren wat de route naar jou laat zien. Op die manier kun je zien of daar soms een probleem optreedt. Je hebt dan een soort traceroute nodig die op je website draait. Ik weet zo niet of zo'n tooltje bestaat als php-script trouwens en misschien is dit een beetje vergezocht. Ik ken wel problemen met ip-ranges die in sommige servers onterecht als 'niet bestaand' staan genoteerd waardoor sommige mensen nooit op bepaalde websites konden komen....