Discussie: Gekraak Gesis...
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 10 september 2005, 17:17
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard Re: Gekraak Gesis...

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RFBcsa
dit gekraakt schiet echt overal doorheen.
Bestand: http://home.quicknet.nl/qn/prive/rfb...io_gekraak.mp3
Dit verschijnsel heb ik ook op sommige kanalen en ligt dus niet aan jouw toestel. Ik hoor het op je bestandje inderdaad op de letter "S", net zoals ik het hier waarneem. Dit verschijnsel ligt ook niet aan de signaal-sterkte van het kabelsignaal, maar aan de bandbreedte van het audio-signaal.
Waar dit optreedt kan ik zo niet zeggen, het zou ook al op het signaal kunnen zitten zoals dat bij Multikabel wordt aangeleverd (satelliet/glas), in dat geval kan MK dit niet verbeteren. De kans bestaat ook dat het wel geintroduceerd wordt op het MK netwerk.

Het klinkt mij in de oren als een ontvanger die te smalbandig is voor de uitzending. Hoge tonen, zoals het gesis van de letter S, hebben een hogere bandbreedte nodig dan lage tonen. Als het filter in de ontvanger te smalbandig is, (ofwel de uitzending is te breedbandig ten opzichte van de ontvanger) krijg je dit effect.

Ergens in de keten van het signaal treedt dit dan op en wordt dit verder gestuurd. Theoretisch kan het signaal wat uit jouw kabeldoos komt dus te breed zijn en dat jouw TV dit effect maakt, maar het kan ook de ontvanger zijn in het kopstation van MK of de leverancier van het signaal. Dit is typisch iets wat Multikabel zelf zou moeten meten om vast te stellen of dit te verbeteren is. Is de uitzending zelf op bijvoorbeeld de satelliet al niet goed dan houdt het op voor MK en kan alleen de leverancier hier iets aan verbeteren. (BBC/Discovery/etc...)