Los bericht bekijken
  #4  
Oud 24 juli 2005, 16:25
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hollandali
Nee, ik heb hem omgewisseld voor een E tech. Alles geprobeerd maar nog steeds geen internet. In het status scherm komt ook alleen maar nullen te staan en hij ziet (blijkbaar) het modem niet.

Nog een idee ?
Heb je wel je kabelmodem even uitgezet en daarna weer aangezet nadat je de router geplaatst hebt ? Het kabelmodem moet namelijk even resetten nadat je er een andere computer of router aan hangt. Of je moet het MAC-adres van je router gelijk maken aan het MAC adres van de PC waar je normaal mee internet. Sommige routers kunnen dat met een muisklik voor je doen.

Verder kun je nog een aantal dingen proberen als het daarna nog niet werkt:

- kun je in de setup pagina van je router komen ?? Zoek daar dan de status pagina op en controleer de instellingen. Je router moet op 'automatisch ip verkrijgen' staan (dhcp).
- wat voor ip adres krijgt je router op de WAN poort ?
- wat voor merk kabelmodem heb je ?? Een motorola kun je controleren door naar http://192.168.100.1 te surfen, je kunt dan de status van je modem bekijken.

Als alles eenmaal werkt, vergeet dan niet je draadloos netwerk te beveiligen met WEP of WPA, anders kunnen al je buren via jouw aansluiting internetten.