Los bericht bekijken
  #29  
Oud 30 juni 2005, 09:18
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.451
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Caspar05
Hmm nooit echt aan gedacht eigenlijk, want ik weet niet of je die kaarten bij een notebook net zo makkelijk kan vervangen als bij een gewone desktop PC...
Vaak zit de netwerk-interface geintegreerd op het moederbord van een laptop en wordt het toch wel iets duurder dan 10 euro ..... Zet daar maar gerust 2 nullen achter ... Dus als het echt je netwerk-interface is hoop ik dat je nog garantie op je laptop hebt.

Je kunt wel een extra (pcmcia) netwerk-kaartje gebruiken als dat echt je probleem is, of gebruik maken van een wireless verbinding als dat in je laptop zit.

Maar eerst moet je eens kijken met een andere computer (en andere netwerkkabel) of daar hetzelfde probleem optreedt als je die aansluit op je kabelmodem. In theorie kan het altijd nog een probleem van je kabelmodem of de netwerk-kabel zijn. Pas als je zeker weet dat het probleem niet meegaat naar de andere PC moet je aan je laptop zelf denken.

Je schreef helemaal aan het begin:
Citaat:
op een gegeven moment de verbinding a.h.w. blijft hangen/"bevriest": de verbinding blijft wel in stand, maar er worden geen websites meer opgebouwd. "lichtere" toepassingen zoals MSN of IRC-chat lukken vaak nog wel.
Uit je laatste opmerking zou je kunnen halen dat de verbinding het nog wel doet. Het zou kunnen zijn dat je dan wel bijvoorbeeld veel packetloss hebt door een rotte netwerk-interface, maar het zou ook een routeringsprobleem in je laptop kunnen zijn.

Misschien moet je de output van het command "route print" (invullen in een DOS-CMD box) eens bekijken in de foute-situatie.
Ook is het interessant om continue een paar 'ping sessies' te laten lopen en dan kijken of er nog antwoord terug komt, of dat je dan bijvoorbeeld 20% of meer gaat missen.

Je kunt dan ook je kabelmodem zelf proberen te pingen ("ping 192.168.100.1" bij de motorola kabelmodems) en www.quicknet.nl in een tweede venster en kijken of beiden dan op een gelijke manier 'mis' gaan. Als je de optie -t meegeeft bij het ping commando blijft hij doorgaan tot je het stopt met control-C.

Dus: 1 dos box openen en typen : "ping -t www.quicknet.nl", daarna een tweede dos box openen en typen : "ping -t 192.168.100.1". Dit laat je gewoon doorlopen en je gaat je computer normaal gebruiken.

Als je problemen krijgt, bekijk je de beide vensters en kijk of die regelmatig een antwoord krijgen en of er verschil tussen de "interne" en "externe" ping antwoorden zit. Zie je geen enkele "misser" van je kabelmodem-ping, maar wel van www.quicknet.nl op datzelfde moment, dan kan het je kabelmodem of de routering in je laptop nog zijn, maar dan weet je vrij zeker dat er geen problemen zijn met je ethernet interface.

Tevens (dus als je problemen hebt) dan in een dos-box het commando "route print" invoeren en de output analyseren (of hier even posten)