Discussie: kpn homevox 1-5 n
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 22 juni 2005, 11:18
timo002's schermafbeelding
timo002 timo002 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 juni 2005
Locatie: Overijssel / @home
Berichten: 10
Standaard

Wij hebben sinds gisteren (21-06) kabel telefonie van @home. Wanneer ik op dat modem direct een telefoon aansluit werkt alles perfect en zijn er geen problemen.
Echter van “vroeger” uit hebben wij in huis een Homevox (versie 5?) van KPN om onze oorspronkelijke analoge lijn op te splitten in meerdere lijnen binnenshuis. We hadden dus geen ISDN!!!
Ik gisteren geprobeerd om de Homevox aan te sluiten op het @home modem. Dit is gelukt en als er naar het vaste nummer werd gebeld gingen alle telefoons over die achter de Homevox hangen. Maar wanneer ik nu met de vaste telefoon probeer te bellen gaat het mis.
In de Homevox staat ingesteld dat er eerst een 0 gedraaid moet worden voor een buitenlijn. Wanneer ik dat doe krijg ik ook een kiestoon te horen. Wanneer ik dan echter het telefoonnummer in toets hoor ik helemaal niets meer. Er komt dan geen enkel geluid meer uit de hoorn, op zacht geruis na dan. Ik heb meerdere malen geprobeerd te bellen en kreeg voornamelijk niets te horen. Eenmaal heb ik een lieve mevrouw aan de telefoon gekregen die mij vertelde dat het betreffende telefoonnummer niet bestond. Dit is me daarna niet weer gelukt.

Het lijkt mij toch dat die Homevox gewoon moet werken aangezien het signaal dat normaal gesproken van het ISRA kastje afkomt gewoon een telefoonsignaal is en daarop direct een telefoon aangesloten kan worden. Het signaal dat van het @home modem afkomt is ook gewoon een telefoonsignaal waar direct een telefoon op werkt.

Heeft iemand enig idee of de Homevox in combinatie met @home telefonie werkt! Of ben ik genoodzaakt een DECT set te kopen!?!