Los bericht bekijken
  #1  
Oud 22 april 2005, 19:50
mnw83's schermafbeelding
mnw83 mnw83 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 april 2005
Locatie: IJmuiden
Berichten: 3
Standaard Webstar EPX2203 kabelmodem + Linksys WRT54GS werkt niet

Oude situatie:

- Kabelmodem van Multikabel/Quicknet
- Wireless Linksys WRT54GS verbonden aan kabelmodem
- PC met wireless netwerkkaart
- Laptop met wireless netwerkkaart

Dit werkte perfect en kon overal in het huis draadloos internetten

Nu hadden m'n ouders besloten om over te stappen naar telefonie via de kabel en moest een mannetje van Multikabel komen die een nieuwe kabelmodem (Webstar EPX2203) kwam brengen en de boel weer in orde zou komen brengen. Voor deze situatie had ik besloten m'n internetkabel direct in de PC te klikken en werkend achter te laten, zodat hij geen gezeur zou hebben met instellingen van de router en wirelesskaartjes en simpel z'n werk kan doen. Dat is een tijdje geleden gebeurd.

Nu werkt dit perfect, maar wil uiteraard terug naar de oude situatie en heb de wireless router weer aangesloten aan het kabelmodem maar hij ziet 'm niet.
In de routerinstellingen blijft het IP 0.0.0.0 terwijl hij die autmatisch moet krijgen zoals voorheen. Uiteraard heb ik de router gereset, uit/aan gedaan, kabelmoden gereset en aan/uit gedaan, pc ook nog ene paar keer gereset, maar hij weigert 'm te zien. Ook al ik de kabel in een andere nic stop of in de laptop wil ie het niet doen. Mijn gedachte is dus dat hij alleen wil doen met de netwerkkaart die een bepaalde MAC-addres heeft. Met "ipcondig" heb ik 't MAC-addres opgezocht van de werkende nic en die ingevult in m'n router. Na een weer modemreset is het IP-address van de router nog steeds 0.0.0.0

Iemand een oplossing?