Los bericht bekijken
  #24  
Oud 13 april 2005, 01:40
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mithrandir
Probeer het toch eens zonder gecloned MAC adres... (Tja je blijft proberen he)
Tip: Als je het mac-adres niet cloned, moet je wel je kabelmodem even uit en aanzetten steeds als je wisselt van pc naar router en omgekeerd, anders wordt je router niet geaccepteerd door het modem.

Verder ben ik het met Mithrandir eens dat het niet aan de verbinding met MK ligt omdat je router van buiten wel bereikbaar blijft schreef je. (remote access werkte nog wel).

De test op je werk doe je neem ik aan op een netwerk wat met lokale adressen werkt ? Dus waar al een router tussen zit. Dat is op zich een goede test, maar niet representatief met de 'boze buitenwereld' van internet. Je router krijgt namelijk behoorlijk wat verkeer voor zijn kiezen als hij alleen maar aan staat. Er loopt nogal wat broadcast verkeer wat je altijd ziet langskomen naar je router. Verder vinden er port-scans plaats, proberen met een virus besmette computer op verschillende poorten een computer binnen te komen, slechte UPNP routers over te nemen enzovoorts .... Een slechte versie firmware kan daar problemen mee hebben. Had je de nieuwste firmware al getest ?

(zie voor een idee wat mijn firewall in de laatste 24 uur aan attacks logt: http://isthisthe.endofinternet.org/ Je ziet daar in verhouding veel quicknet-gebruikers (gefilterd op deze pagina: http://bugfree-windows.doesntexist.org/) met een virus/trojan die mijn computer op poort 445 proberen aan te vallen omdat dit soort virussen vooral computers in het eigen subnet scannen.)