Los bericht bekijken
  #3  
Oud 10 april 2005, 17:41
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.471
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mithrandir
Lijkt mij eigenlijk gewoon een slechte router maar..

- MAC adres van de PC (waarmee ik normaliter internetverbinding heb) gekloond

en

- DNS servers ingevuld in TCP/IP eigenschappen (deze stond altijd op automatisch)

zijn niet nodig.
MAC-adres clonen is alleen handig omdat je dan niet telkens je kabelmodem hoeft te resetten als je wisselt van computer naar router. Het kabelmodem accepteert maar 1 uniek mac-adres aan de andere kant van het kabeltje tot je het kabelmodem weer reset.

Over het probleem:
Kan inderdaad een defecte router zijn, of een defecte kabel tussen router en kabelmodem die het af en toe wel/niet doet.

Als je geen verbinding hebt vanaf je PC, kun je dan nog wel in de setup-pagina's van je router komen ?? Als dat ook niet werkt is het een lokaal probleem tussen je router en je PC. Het kan dan van alles zijn, van een defecte of slechte kabel tussen je router en je computer tot een foutje in de configuratie van de firewall van je computer. Verder gebruik je vermoedelijk een draadloze verbinding tussen router en computer, daar kan het ook op tientallen manieren mis gaan. Bijvoorbeeld sommige computers schakelen de WiFi zender uit na een bepaalde tijd niet-gebruiken van de computer om energie te sparen. Advies is dus om het eerst eens met een kabel tussen router en pc te testen, valt hij dan nog steeds uit zit je probleem niet in het draadloze deel.

Als je wel in de status-pagina van je router kunt komen: zie je daar dan of je router nog verbinding heeft met het internet, kun je daarmee een ping test doen, of je IP laten renewen bijvoorbeeld ?

Kun je -als je wel in je router kunt komen- ook in de status pagina van je motorola kabelmodem komen ?? Bij de meeste motorola kabelmodems zie je die als je http://192.168.100.1 invoert in je browser. Indien je niet in je kabelmodem kunt komen, zit er iets mis in de verbinding tussen router en kabelmodem (bijvoorbeeld het utp-kabeltje).

Er zijn tientallen mogelijkheden die dit kunnen veroorzaken, het is dus zaak om uit te vinden waar het misgaat. Misschien ligt het niet aan je router zelf.