Los bericht bekijken
  #7  
Oud 10 maart 2005, 12:59
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.471
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door peer
Ik heb kabelinternet van quicknet (prive) en kabelinternet van chello (werk) Ik heb de nwe firmware gedownload, ik heb alle soorten kabels geprobeerd, ik heb zowel dyn. als stat. ip geprobeerd, ik heb alle mac adressengeprobeerd, alles doet het maar de verbinding router-modem komt niet to stand. Op het werk heb ik een wl-122 ik denk v1 staan. deze doet het zonder problemen. maar wanneer ik de v2 probeer lukt het niet meer. De modem is er al 24 uur afgeweest.

Is de wl122v2 alleen geschikt voor adsl???
Ik ken beide routers niet, maar als basis moet je uitgaan van :

- Router moet je instellen zodat hij automatisch IP krijgt (dus dhcp client) en geen fixed-ip.
- MAC adres maakt niet uit bij Multikabel, MAAR je moet wel je kabelmodem even resetten door de voeding er even tijdelijk af te halen als je een ander apparaat aansluit om het nieuwe mac-adres op het modem te registreren) Dus als je een werkende verbinding hebt met je pc direct aangesloten en daarna zet je de router daartussen, MOET je de modem even uit/aan zetten.

Met deze 2 instellingen moet elke router werken. Je moet dus geen PPTP of andere instelling hebben staan voor de verbinding.

Dan nog een tip :
Ik had laatst een router, nieuw uit de doos, die ook niet wilde werken. Daar bleek het bijgeleverde UTP-kabeltje niet helemaal lekker te zijn waardoor het ook niet werkte. Voor het geval je het tussenkabeltje nog niet getest mocht hebben is dat ook nog een mogelijkheid.

Ik zal vanavond even op internet zoeken of ik iets meer over die router van jou kan vinden op internet.