Los bericht bekijken
  #1  
Oud 18 juni 2004, 11:00
Cor's schermafbeelding
Cor Cor is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 31 mei 2004
Locatie: Zwaag / Multikabel
Berichten: 5
Standaard Ervaringen Telefonie

Op 28 April vroeg ik telefonie aan naast mijn bestaande Power abonnement, ik had zo mijn twijfels of mijn PTT HomeVox centrale 1-4F (analoog) het wel zou blijven doen maar ik kon dat niet 100% bevestigd krijgen, half Mei werd ik gebeld om een afspraak te maken voor de installatie (omruil modem) hetgeen op 24 Mei zou plaatsvinden, op mijn vraag of ik automatisch omgezet zou worden naar een voordelig combi abonnement, werd mij daarover een mail toegezegd, de dag er na ontving ik -in open envelop- een bevestiging van de gemaakte afspraak.met alle gebruikersnamen en wachtwoorden.....de mail (over het combi abonnement) heb ik nooit ontvangen.

24 Mei, de omruil, natuurlijk een klusje van niets, alleen er was "geen testlijn aanwezig" zodat mijn prangende vragen over telefonie nog even moesten wachten, internet ging wel probleemloos, vreemd wel hoor dat er een oplevering plaatsvindt zonder dat de telefoon aansluiting getest kan worden.

28 Mei, ik ben omgezet van KPN (bye bye KPN) naar MK eerst kon ik via de modem uitbellen en later kwamen ook de binnenkomende gesprekken via de modem binnen, in de avond werd ik gebeld door MK met de vraag of alles goed verlopen was, hetgeen ik zeer op prijs stelde ! op mijn vraag hoe het zat met het combi abonnement werd na ruggespraak gemeld dat het vanaf Juli juist gefactureerd zal worden.

De PTT HomeVox 1-4F werkt prima, ook de daarop aangesloten Groningen 9 gaat prima, mijn Napels IDK en twee andere, oude puls-keuze toestellen, zijn echter niet meer te gebruiken om naar buiten te bellen, met de fax faxen verzenden werkt ook nog goed, de nieuw aangeschafte nummermelder Profoon PCI 65 werkt als ie tussen de modem en de centrale aangesloten is ook naar behoren (niet als ie tussen de centrale en een toestel zit !)

Op 4 juni incasseert MK 37 euro voor het power abonnement voor de maand juni (is dus al meteen de juiste combi-prijs) dat gaat de goede kant op !

De KPN stort het teveel ge´ncasseerde abonnements geld terug onder inhouding van 4,37 wegens "kosten n.a.v. opzegtermijn" Grrrrr.

Tot op heden merk ik geen verschil, alles verloopt zoals het moet, nu de rest van de rekeningen nog afwachten en vooral, niet te vergeten, of de borg van de modem waar MK/MW ruim 5 jaar op hebben mogen passen netjes terug gestort wordt.

Vooralsnog lijkt de beslissing om over te stappen een juiste !

Sorry als het relaas misschien wat lang uitgevallen is, maar wellicht toch nuttig naar ik hoop

Cor