Los bericht bekijken
  #4  
Oud 26 mei 2004, 22:32
roques's schermafbeelding
roques roques is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 mei 2004
Locatie: Den Helder
Ziggo Internet: Power
Berichten: 3
Standaard

heb hierover gebeld met multikabel, en volgens hun is er nog steeds nummerherkenning, alleen moet je telefoon een "fsk" signaal aankunnen. Ben er nog niet helemaal achter hoe dat werkt, maar volgens de helpdesk was dat niet iets nieuws dus ook al wat oudere toestelen zouden hiervoor geschikt zijn.

ik heb nog iets gevonden over "Fsk" op de site van kieskeurig.nl

Nummerweergave in DTMF of FSK?

Er zijn in Nederland twee verschillende soorten nummerweergavesystemen, genaamd DTMF en FSK.
KPN Nederland werkt met DTMF (dual-tone-multi-frequency), maar er zijn ook bijvoorbeeld kabelproviders die met FSK (frequency shift keying) werken. De telefoon die u koopt is vaak geschikt voor één van deze twee systemen. Een toestel dat geschikt is voor FSK heeft dus geen nummerweergave als u een abonnement van KPN heeft! En een DTMF-toestel biedt geen nummermelding als u een abonnement heeft van een kabelprovider die alleen FSK ondersteunt. Er zijn wel toestellen die beide systemen kunnen verdragen, maar dit zijn er niet veel.

Toestellen met FSK zijn goedkoper, hoewel deze technologie nieuwer is en er in heel Europa mee gebeld wordt.
KPN Nederland heeft ooit besloten om het DTMF-systeem te gebruiken. Iedereen die via het KPN-netwerk belt (dus ook Tele2- en Scarlet-abonnees) doet dit met DTMF.

Momenteel kiezen veel kabelproviders voor FSK, omdat dit systeem ook andere functionaliteiten, zoals naamweergave, voicemailweergave en phonemail.

ik hoop dat je hier iets aan hebt. het werd voor mij wel iets duidelijker.